Kardeşini infaz eden DEAŞ üyesi için rapor bekleniyor

Kardeşini infaz eden DEAŞ üyesi için rapor bekleniyor

DEAŞ terör örgütünden aldığı emir ile 2016 yılı içerisinde örgüte muhalif öz kardeşini canlı yayında infaz ettiği tespit edilen ve yasa dışı yollardan girdiği Kayseri´de polis ekiplerince yakalanan DEAŞ´lı ile birlikte 2´si tutuklu 10 sanığın yargılandığı

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A. ile Yusuf M. ve avukatları hazır bulunurken, tutuksuz sanıklar Sabir K., Mohammed İbrahim Yaseen Y. ve Mohammed K., Mahmud Ş., Şehab el B., Raad el B., Abdurrahman Y. ve Mohanad İbrahim Yaseen A. duruşmaya katılmadı. 
?ORADAKİ ZULÜMDEN TÜRKİYE´YE GELDİK? 
2016 yılı içerisinde DEAŞ terör örgütünden aldığı emir ile örgüte muhalif öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman´ın kafasına silahla ateş ederek infaz eden ve bu infaz görüntülerinin de DEAŞ terör örgütü mensuplarınca propaganda amaçlı video paylaşım sitesinden yayınlanan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A. tercüman eşliğinde yaptığı savunmasında tahliyesini istedi. Abdulkhaleq Abdulqader A. sağlık raporunu mahkemeye vererek, ?Ben kalp ve şeker hastasıyım, sürekli hastaneye gidiyorum. Tahliyemi istiyorum. Oradaki zulümden Türkiye´ye geldik? dedi. Diğer tutuklu sanık da üzerlerine suçlamaları reddederek tahliyesini istedi. 
SANIK CANLI YAYINDAKİNİN KENDİSİ OLMADIĞINI SÖYLÜYOR 
Mahkeme heyeti Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader A.´nın fotoğrafının çekilerek, Adli Tıp Kurumu´na gönderilmesini, canlı yayındaki görüntülerle karşılaştırılıp rapor alınmasına, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 
Abdulkhaleq Abdulqader A. önceki celse verdiği savunmalarında görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığı, 76 yaşındaki ağabeyi olduğunu söyleyerek, DEAŞ´tan kaçarak Türkiye´ye geldiğini belirtmişti.  (İHA)