KAHROLSUN ÇİN, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN

KAHROLSUN ÇİN, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN

KAHROLSUN ÇİN, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ, İKTİDARA SESLENDİ: O ANLAŞMAYI İPTAL EDİN
-ÇİN İLE TÜRKİYE ARASINDA İMZALANAN ANLAŞMA UYGUR TÜRKLERİNİ ENDİŞELENDİRİYOR
-YALANDAN DA OLSA FİLİSTİN’E, KUDÜS’E SAHİP ÇIKAN İKTİDAR, UYGUR TÜRKLERİNE SAHİP ÇIKMAMIŞTIR
-CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU’NDA YER ALAN 16 TÜRK DEVLETİNDEN BİRİ UYGUR DEVLETİDİR, GEREKENİ YAPIN!
-O ANLAŞMAYI TÜM PARTİLERİN OY BİRLİĞİYLE REDDEDELİM Kİ AL BAYRAKTAN GÖK BAYRAĞA SELAM OLSUN


İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Doğu Türkistan’da insanlık tarihinin en acımasız zulmünün yaşandığını belirtti. Çin ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmasının Uygur Türklerini endişelendirdiğini ifade eden Ataş, “Yalandan da olsa Filistin’e, Kudüs’e sahip çıkan iktidar, Uygur Türklerine sahip çıkmamış”  dedi. Ataş, “Bu anlaşmayı bir an önce Genel Kurula getirip tüm partilerin oy birliğiyle reddedelim ki al bayraktan gök bayrağa selam olsun” ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı açıklamalar ve gündeme getirdiği konularla dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu kez de Doğu Türkistan’da yaşanan Çin zulmünü gündeme taşıdı.
KAHROLSUN ÇİN, YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ DOĞU TÜRKİSTAN
“Çin tarafından Doğu Türkistan’da insanlık tarihinin en acımasız ve vicdansız zulmü yapılmaktadır” diyen Ataş, AKP iktidarına Çin ile yapılan anlaşmanın iptal edilmesi yönünde çağrı yaptı. Ataş, “Çin yönetimi, Uygur Türklerine karşı; dillerinin yasaklanması, işkence, çocukların ailelerinden alınıp asimile edilmesi, Türk kızlarını Çinli erkeklerle birlikte olmaya zorlama, ibadetlerin yasaklanması gibi birçok mezalimi devam ettirmektedir. Cumhurbaşkanlığı Forsu’nda yer alan 16 Türk devletinden biri Uygur devletidir. Yalandan da olsa Filistin’e, Kudüs’e sahip çıkan iktidar, bunun binde 1’i kadar Uygur Türklerine sahip çıkmamış, sırf Çin’e şirin görünmek için soydaşlarımızın adını ağzına bile almamıştır. Çin ile Türkiye arasında imzalanan suçluların iadesi anlaşması Uygur Türklerini endişelendirmektedir. Bu anlaşmayı bir an önce Genel Kurula getirip tüm partilerin oy birliğiyle reddedelim ki al bayraktan gök bayrağa selam olsun. Kahrolsun Çin, yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan” şeklinde konuştu.
(kurum haberi)