?KADINLAR MECLİSİ KURULACAK"

?KADINLAR MECLİSİ KURULACAK

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, toplumun tüm kesimlerine yönelik projelerinin olduğunu belirtti. Bu kapsamda kadınlar için Kadınlar Meclisini kuracaklarını ve STK´lardan gönüllü çalışacak isimlerle bir araya geleceklerini dile getir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr Sema Karaoğlu, 31 Mart´ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle çalışmalarını sürdürüyor.  Toplumun her kesimi ile kucaklaşan ve samimi tavırları ile dikkat çekip, ilgi gören Karaoğlu, insan odaklı projelerle ilçenin sorunlarını çözüp, vatandaşa en iyi hizmeti sunmanın gayretinde olduklarını söyledi. Bu kapsamda farklı kesimlere yönelik projeler hazırladıklarını dile getiren Karaoğlu, ?Biz önce talepleri aldık, ardından projelerimizi hazırladık. Bu yüzden ben değil, biz diyoruz. Sürekli ortak akıl vurgusu yapıyoruz.? diye konuştu.

?KADINLAR MECLİSİ KURACAĞIZ?

Kadınlara yönelik olarak hazırladıkları Kadınlar Meclisi Projesi ile ilgili de bilgi veren Karaoğlu, bu Meclis sayesinde kadınların  yönetime katkı sunacağını anlattı. Karaoğlu, ?5393 sayılı belediye kanununun 76. maddesinde yer alan Kent Konseylerini oluşturacağız. Bu çerçevede Kadınlar Meclisi kuracağız. Kadınlar yönetimde söz  sahibi olacak. Kadınların din, dil, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve düşünce farkı gözetmeksizin kent içinde yaşayan tüm kadınların kent yönetiminde ve karar alma süreçlerinde daha aktif bir rol almalarını, demokratik katılımın ve katılımcı yapının güçlendirilmesini hedefliyoruz.  Bu Meclis doğrudan katılıma dayanan gönüllülük esasına dayalı olarak faaliyet gösterecek.  Bu yapı içerisinde işsizler, ev hanımları, çalışan kadınlar yani her kesimden temsilci olacak. Bu Meclis kentteki diğer kurumlarla da işbirliği içinde çalışacak? ifadelerini kullandı.

SİVASLI ALTINYAYLA DERNEĞİ´NDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Diğer yandan CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr Sema Karaoğlu´nu, Sivaslı Altınyayla Derneği yönetimi ve üyeleri ziyaret ederek, başarı dileklerini iletti. Karaoğlu, bir süre önce Sivas Altınyayla Derneği´nin Gecesi´ne de katılarak,  bir araya geldi. Dernek üyeleri de gerçekleştirdikleri gecenin ardından Karaoğlu´nu ziyaret etti.  CHP Melikgazi İlçe örgütünde gerçekleştirilen ziyarette, beraberindeki  ilçe yöneticileri ile birlikte  dernek üyeleri ile fikir alışverişinde bulunan Karaoğlu, ilgilerinden dolayı Başkan Hanifi Ağca ve yönetimine teşekkür etti.

Ziyarette STK´ları önemsediklerini ve bu nedenle de STK´ların içerisinde yer aldığı projeler de hazırladıklarını ifade eden Karaoğlu, halkın desteği ile iş başına geldiğinde Altınyayla Kültür Festivalini birlikte yapma sözü verdi. Karaoğlu, ?Katılımcı demokrasiyi, iş birliği ve ortak akıl olmazsa olmazımız. Sorunlar el ele verilerek, aşılır. Bu nedenle 31 Mart´ta halkımızın desteğiyle göreve geldiğimizde ilçemizi de vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Bunun yanında hemşeri dernekleri toplumsal birlikteliğe, dayanışmaya katkı sağlıyor. Aynı zamanda kültürleri yaşatıyor. Biz de elimizden geldiğince bu derneklerimizle işbirliği içerisinde olacağız. Toplumsal kaynaşmaya ve birlikteliğe yönelik her etkinliğe destek sunacağız? dedi.

Karaoğlu, Kazım Karabekir Mahallesi Sivaslılar Sosyal ve Kültürel Yardımlaşma Derneğini de ziyaret ederek, dernek üyeleri ile bir araya geldi ve projelerini anlattı. Karaoğlu, dernek üyelerine güler yüzlü karşılamaları ve sohbetleri için de teşekkür etti.

?KADININA, ÇOCUĞUNA, GENCİNE, ESNAFINA KUCAK AÇAN, HALKI İÇİN HİZMET EDEN BİR MELİKGAZİ?

CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu, Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneğini de ziyaret ettik. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Karaoğlu,? Melikgazi için projelerimizi anlattık. Belediye başkanlığımız döneminde, belediyeden kendilerine mutlaka dernek için yer sözü verdik. Mahalli sanatçılarımızın, kültürel değerlerimizin korunmasında ve gelecek nesillere taşınmasında ne kadar önemli olduğunun farkında olduğumuzu ve gençleri eğitecek kişilerin onlar olduğunu, en büyük yardımcımız olacaklarını ifade ettik. Destekleri ve misafirperverlikleri için dernek başkanı Sayın Yusuf Doğdu Bey´e ve tüm şair ve ozanlarımıza, sanatçılarımıza teşekkür ederiz. Amacımız, demokratik, herkese eşit yaklaşan, taleplere cevap veren , sosyal yanı güçlü, çevreci, sanata, kültüre, bilime değer veren, , kadınına, çocuğuna, gencine, esnafına kucak açan ve sadece halkı için hizmet eden bir Melikgazi Belediyesi oluşturmak?  diye konuştu.  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: KADINLAR MECLİSİ KURULACAK