Kadın erkek ayrımcılığı yapmadan herkes için adalet diyoruz

Kadın erkek ayrımcılığı yapmadan herkes için adalet diyoruz

Kadın erkek ayrımcılığı yapmadan herkes için adalet diyoruz

İnsan olarak haklarımızı istiyoruz

 

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Dr. Karaoğlu, “Kadın olarak çok şey istemiyoruz aslında, dinlemek istemeyenler bir dinleseler anlayacaklar. Sadece İnsan olarak haklarımızı istiyoruz. Ne bir eksik ne bir fazla. Gerçek adalet istiyoruz sadece kadın olduğumuz için öldürülmek istemiyoruz, eşit işe eşit ücret istiyoruz. Çok şey mi İSTİYORUZ?” ifadelerini kullandı.

SAYGI DURUŞU BİLE ÇOK GÖRÜLÜR OLDU

Karaoğlu, “8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 binden fazla dokuma işçisi kadın, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hakları için greve başladıklarında, kapıları kilitlendi, barikatlar kuruldu ve fabrikada çıkan yangında içeriden çıkamayan 129 kadın işçi yanarak hayatını kaybetti. Kadın oldukları için öldüler. 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansında Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen bu kadınlar anısına 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi. Ancak günümüzde bir çok değer gibi 8 Mart’ta yozlaştırılmak isteniyor. 8 Mart bir kutlama gününe dönüşmüş ve bedel ödeyen 129 işçi kadın için ve ülkemizde şiddetten ve iş cinayetlerinde ölen kadınlar için bir dakikalık saygı duruşu bile çok görülür olmuş!" dedi.

BİRLEŞMEDİĞİMİZ SÜRECE KAZANANAYIZ

Karaoğlu, “Evde, işte, sokakta yani toplumun her kesiminde kadınların eşit bir insan olarak görülmemesi birilerinin işine geliyor. Her yeri güzelleştirdiği söylenen kadınlar söylemden eyleme geçince bir bakıyorsunuz yoklar. Temsil makamlarında kadınlarımızı göremiyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki sandalye sayısında kaç kadının oturası gerektiği ama kaç kadının oturduğuyla apaçık ortada. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk kadına seçme ve seçilme hakkını verdiği günden bu yana biz kadınlar ataerkil düzene karşı seslerimizi yükseltiyor, tüm ezilen kadınların sorunlarına ortak oluyoruz. Birleşmediğimiz sürece kazanamayacağımızı biliyoruz ve kötü çalışma koşulları başta olmak üzere, her türlü ayrımcılığa, şiddete, tacize, tecavüze karşı hep birlikte haykırıyoruz.

SADECE İNSAN OLARAK HAKKIMIZI İSTİYORUZ

Karaoğlu, “Çok şey istemiyoruz sadece insan olarak hakkımız olanı istiyoruz. Hakkımızı da haddimizi de biliyoruz. Kadın erkek ayrımcılığı yapmadan herkes için adalet diyoruz. Gerçek eşitlik ve şiddetsiz bir yaşam istiyoruz Hakları için bedel ödemiş tüm kadınlara selam olsun..insanı insan olarak gören tüm insanlığa selam olsun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi.(kurum haberi)