İŞÇİLERİN YAŞADIĞI EKONOMİK MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR

İŞÇİLERİN YAŞADIĞI EKONOMİK MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR

İŞÇİLERİN YAŞADIĞI EKONOMİK MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ, İŞÇİLERİN SESİ OLDU, EKONOMİDE YAŞANAN SIKINTILARA DİKKAT ÇEKTİ

-İŞÇİLERİN YAŞADIĞI EKONOMİK MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR

-İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİN MAAŞLARI PANDEMİYLE BİRLİKTE İYİCE ERİMİŞTİR

-DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUMUZA KADAR BORÇLANDIRDILAR!

-SARAYIN BİR DAKİKALIK GİDERİ ASGARİ ÜCRETLİNİN 3 AYLIK MAAŞI

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te bu kez de işçilerin sesi oldu. Geçim sıkıntısına dikkat çeken Ataş, “Ekonomik olarak zor duruma düşen işçi kardeşlerimizin maaşları pandemiyle birlikte iyice erimiştir” dedi ve iktidara çözüm çağrısı yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) vatandaşın sesi olmaya devam eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, taşeron işçilerin sorunlarını gündeme taşıyarak, AKP İktidarını göreve davet etti.

İŞÇİLERİN YAŞADIĞI EKONOMİK MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİDİR

Ataş, “20.11.2017 tarihli 696 sayılı KHK’yle kamuda taşeron yöntemiyle çalışan 900 bin işçi devlet kadrolarına veya kamuya ait şirketlere işçi statüsünde geçiş yapmıştır. Bu düzenlemeyle geçiş yapan işçilerin ücretleri 31.10.2020 tarihine kadar altı ayda bir sadece yüzde 4 zam gelecek şekilde belirlenmiştir. Geçen üç yıl içerisinde bu kardeşlerimizin maaşları asgari ücretin bile altında kalmıştır. Ekonomik olarak zor duruma düşen işçi kardeşlerimizin maaşları pandemiyle birlikte iyice erimiştir. Sendikalar ile kamu arasında personel ücretlerine gelecek artışların görüşmeleri devam etmektedir. Bu kapsamda, uzun zamandır geçim sıkıntısı çeken işçilerimize gereken zamlar yapılmalı, düzenlemeden itibaren geçen üç yılın enflasyon farkları da göz önünde bulundurularak mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor diyor” ifadelerini kullandı.

DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUMUZA KADAR BORÇLANDIRDILAR

Diğer yandan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, rakamlarla ekonomide yaşanan acı tabloya da dikkat çekti.  Ataş, “Ekonomimiz uçuruma sürükleniyor. 2019 yılı hazine net borçlanma kullanımı 273,4 milyar TL iken; 2020 yılının ilk 7 ayında 340 milyar 237 milyon TL oldu. 2020’nin ilk 7 ayındaki hazine net borçlanması geçtiğimiz yılın tamamına göre yüzde 24,5. İlk 7 aylık dönemine göre ise yüzde 95,4 arttı. Doğmamış çocuğumuza kadar borçlandırdılar” şeklinde konuştu.  

SARAYIN BİR DAKİKALIK GİDERİ ASGARİ ÜCRETLİNİN 3 AYLIK MAAŞI

Milletvekili Ataş, israf tablosuna da tepki göstererek, Sayıştay raporunda ortaya çıkan  ve düşündüren tabloya da dikkat çekti. Ataş,  “Sayıştay raporlarına göre 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın günlük harcaması 10.050.000 TL. 1 dakikalık harcaması; 6.979 TL. Yani Sarayın 1 dakikalık gideri, asgari ücretlinin 3 aylık maaşı kadar” dedi.

(kurum haberi)