Gürcistan sınırında yakalanan FETÖ sanığına 6 yıl hapis

Gürcistan sınırında yakalanan FETÖ sanığına 6 yıl hapis

Gürcistan Sarp Sınır Kapısı´nda yakalanan ve Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturmasında ?silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan tutuklu yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık İ.Y. Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´ndan Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. 
FETÖ okullarında öğretmenlik yaptığı iddiasıyla ?silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan tutuklu yargılanan sanık İ.Y. ?Hakkımda yakalama kararı olduğunu bilmiyordum. Kız kardeşim ile birlikte Gürcistan´a gezi amaçlı giderken sınır kapısında yakalama kararı olduğunu öğrendik, kaçma şüphem yok. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum? diye konuştu. Sanığın kız kardeşi de tanık olarak dinlendi ve Gürcistan´a gezme amaçlı gitmek istediklerini ifade etti. 
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık İ.Y.´ye ?silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan oy birliği ile 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, oy çokluğu ile de tutukluluk halinin devamına karar verdi.  (İHA)