GÖZ ŞİKAYETİYLE GELDİ, BEYİN TÜMÖRÜ ÇIKTI

GÖZ ŞİKAYETİYLE GELDİ, BEYİN TÜMÖRÜ ÇIKTI

Uzun yıllardır çektiği göz şikayetleri ve sonrasında neredeyse göremez hale gelen 68 yaşındaki Şerife Coşkun´da, Özel Magnet Kayseri Hastanesi´nde yapılan tetkikler ve incelemeler sonrasında Beyin Tümörü´ne rastlandı. Beyin ve Sinir Cerrahisi Op.Dr.Hıdır

Bir çok hastanede yapılamayan ve Özel Magnet Kayseri Hastanesi´nde ilk kez yapılarak başarılı sonuç veren bu yöntem sayesinde kafa tabanı tümörlerinde, Hipofiz Bezi Tümörlerinde burundan Endoskop yardımıyla girilerek kamera sistemi sayesinde ameliyat gerçekleştirilmektedir. Açık ameliyatta olduğu gibi kafatası kemiği yukardan kaldırılmaz ve beyin dokusu içine girilmez. Ameliyat sonrası hasta yoğun bakıma alınmadan 8 saat yürütülür ve 2 gün sonra taburcu edilir.

Tam donanımlı büyük merkezlerde gerçekleştirilen bu ameliyat Beyin ve Sinir Cerrahisi Op. Dr. Hıdır Özer nezaretinde Özel Magnet Kayseri Hastanesi´nde yapılmaya başlandı.

3 yıla yakın süredir sol gözde görme bozukluğu ve bulanık görme şikayetleri nedeniyle bir çok hastane gezen ve ancak derdine derman bulamayan Şerife Coşkun görme kaybını yitirme derecesine gelen bu hastalıktan yapılan 2 saatlik başarılı ameliyat ile kurtuldu.