Tarih: 24.09.2017 12:24

GÖLSU projesinden Kayseri de nasibini alıyor

Facebook Twitter Linked-in

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Orta Anadolu Gelişim Projesi (ORTAGEP) kapsamında olan Kayseri İlimizde 6 baraj ve 4 gölet inşa ettik. 350.240 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 172,8 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Mevcutta işletmede olan 149.270 dekar sulamada gerekli bakım-onarımları gerçekleştirdik ve 51 derenin ıslahını tamamladık. Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Kayseri Sarız Çörekdere Barajı ile 3.900 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. ?´dedi.
Barajda inşaatında dolgu imalatlarının devam ettiğini belirten Genel Müdür Acu;´´Temelden yüksekliği 43,40 metre olacak barajın tamamlanması ile bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek ve bu durum bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayarak, refah düzeyini artıracaktır. Proje ile ülke ekonomisine yıllık 2 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir." diye konuştu.
DSİ Genel Müdür Acu; Son olarak ´´ Projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu´na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadesinde bulundu. (İHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —