GETAT Kongresi´ne 18 ülkenin Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılacak

GETAT Kongresi´ne 18 ülkenin Sağlık Bakanlığı yetkilileri katılacak

İstanbul´da 24-27 Nisan 2019 tarihinde ?Kronik Hastalıklarda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları? teması ile düzenlenecek olan 2. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve Fuarı´na

katılacak olan Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi ve Etik Anabilim Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner, "Bilimsel araştırmalarda, tarihsel zenginliğimizden yararlanmalıyız" dedi. 
Cumhurbaşkanlığı´nın himayesinde, Sağlık Bakanlığının ev sahipliğinde, Dünya Sağlık Örgütü´nün teknik sponsorluğunda 24-27 Nisan tarihleri arasında İstanbul´da düzenlenecek olan 2. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve Fuarı´nda, 18 ülkenin Sağlık Bakan ve Bakan Yardımcıları konuk olacak. Kongrede 48´i yabancı olmak üzere toplam 140 bilim adamı konuşma yapacak. 4 gün sürecek programda 113 poster sunumu, 127 sözlü bildiri, 19 atölye, 5 çalıştay ve 5 sosyal oturum gerçekleştirilecek. 
Kongreye konuşmacı olarak katılacak olan Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner, "Türkiye önümüzdeki hafta önemli bir kongreye ev sahipliği yapacak. 2. Uluslararası GETAT uzun adıyla Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp kongresi İstanbul´da düzenlenecek. Bu kongre, Cumhurbaşkanlığı´nın himayesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Dünya Sağlık Örgütü de bu kongrenin sponsoru. 2 bin 200 katılımcının yer aldığı bu kongreye 21 ülke bildiri ile katılacak. 18 ülkenin Sağlık Bakan ve Bakan Yardımcıları konuk olacak" diye konuştu.  (İHA)