GENÇ KIZILAY´DAN DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

GENÇ KIZILAY´DAN DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Genç Kızılay Kayseri İl ve Erciyes Üniversitesi yönetim ve gönüllülerinin katılımı ile Kayseri Sema Yazar Parkı çevresinde sosyal farkındalık oluşturması amacı ile binlerce sigara izmariti ve çöp topladılar.

Kayseri Sema Yazar Parkı ve çevresinde ?Dünya Temizlik Günü? dolayısıyla Genç Kızılay Kayseri İl ve Erciyes yönetim ve gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen etkinlikte 10.000 üzerinde sigara izmariti ve çöp toplama faaliyeti gerçekleştirildi.

Etkinlikte sigara izmaritlerini insanların çöp olarak görmeyip yerlere atmasından dolayı hem çevre kirliliğinin artması hem de yerde yaşayan karınca gibi canlıların yaşam alanlarına zarar verilmesinden dolayı böyle bir etkinliğe başvurduklarını aktaran gönüllü grup insanların çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmasını belirtti.

Etkinliğe katılan katılımcıların tamamının genç olması nedeni ile çevrede bulunan vatandaşlar tarafından tebrikler iletildi. 

Genç Kızılay olarak bilinçli gençlik ve hayatımıza dokunan iyilikler ile çalışmalarına devam edeceklerini belirten yönetim kurulu üyeleri yaptıkları temizlik ile birlikte çevrede bulunan vatandaşları da duyarlı olmaları konusunda vatandaşları bilgilendirdi. (Kurum Bülteni)