"Geçmişte yaşanan acılardan dersler çıkarmalıyız"

ASKON (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, İşçinin alın terinin karşılığını aldığı, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye temennisiyle, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutladı.

ASKON (Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği) Kayseri Şube Başkanı Ali Özcan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türkiye´nin geçmişte yaşadığı acılardan hepimizin dersler çıkarması gerekmektedir. İşçilerimizin ve tüm emekçilerimizin demokratik sınırlar içinde haklarını sonuna kadar kullanması hepimizin ortak dileğidir. Birçok ülkede gördüğümüz gibi, böyle günler bir şölen havası içinde kutlanmalıdır. İçerisinde bulunduğumuz zorlu koşulları da düşünerek gerilimlere ve üzücü olaylara sebebiyet vermemek için toplum olarak hepimiz ortak bir sorumluluk içinde hareket etmeli, her zaman gerilim ve karışıklıklardan medet uman tahrikçi kesimlere karşı uyanık olmalıyız. 1 Mayıs sınavını çok iyi vermeli, kutlamaları huzurumuz, özgürlüğümüz ve demokrasimiz için iyi bir fırsat olarak görmeliyiz

Açıklamasında, Peygamberimiz Hz. Muhammed´in (SAV); ?İşçinin ücretini alın teri kurumadan ödeyin? hadisini hatırlatan Özcan; ?Bizim için gerçek bayram, işçinin emeğinin karşılığını alın teri kurumadan aldığı gündür. Çalışana insanca yaşam koşullarının sağlandığı gündür. Herkesin sosyal güvence altına alındığı gündür. Adil bir gelir dağılımının sağlandığı gündür. Çalışanın geleceğinden endişe duymadığı gündür..

Özcan; işçinin alın terinin karşılığını aldığı, kalkınmış, sanayileşmiş, müreffeh, lider bir Türkiye temennisiyle, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü´nü kutladı.  (Kurum Bülteni)