GAZETELERİMİZİN SIKINTILARI BİK GENEL KURULU´NA TAŞINIYOR

GAZETELERİMİZİN SIKINTILARI BİK GENEL KURULU´NA TAŞINIYOR

Kayseri Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Üstün Tuncer, Basın İlan Kurumu Genel Kurulu´nun, basınımızın acil sorunlarına ilişkin konuları görüşmek ve alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere 20 Eylül 2018 Perşembe günü acil toplantıya çağrıldığını

Başkan Tuncer yaptığı açıklamada, ?Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve dolar kurlarındaki artışa bağlı olarak yükselen kagıt fiyatları, diğer girdilerdeki astronomik fiyat artışı yerel gazetelerimizi büyük bir çıkmazın içine sürüklemiştir.

Anadolu´da tüm zorluklara rağmen yayın hayatını sürdürmeye çalışan yerel gazetelerimiz kapanma tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Gazetelerimizin büyük bölümü, kâğıt sıkıntısı ve artan maliyetler nedeniyle sayfa sayılarını giderek azaltmakta, bazı gazetelerimiz vasıflı olma özelliklerini kaybetme pahasına sayfa sayılarını 4 sayfaya kadar düşürmek zorunda kalacaklarını ifade etmektedirler. Tüm bunların yanında, resmi ilanlardaki hızlı azalma gazetelerimizi daha da zor durumda bırakmaktadır. Tüm bu sorunlara çözüm bulunması ve Anadolu Basını´nın güçlendirilmesi amacıyla cemiyetimizin de üyesi bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, konuyla ilgili önemli bir adım atmış bulunmaktadır.

07 Eylül 2018 Cuma günü toplanan Basın İlan Kurulu Yönetim Kurul Toplantısı´nda, BİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazete Sahipleri Temsilcisi sayın Mustafa Aslan, TGK Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, BİK Prodöktör Kuruluşlar Temsilcisi ve İsparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sayın Şevket Karahan ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sayın Şevket Erzen´in gayretleri sonucu Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, basınımızın acil sorunlarına ilişkin konuları görüşmek ve alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere 20 Eylül 2018 Perşembe günü acil toplantıya çağrılmıştır.

Toplantıda alınacak olan kararlar basın kurulmuşlarımıza ayrıca bildirilecektir.

Yaşanan sorunları dile getirmek ve Basın İlan Kurulu Genel Kurulu´nda gündeme taşımak isteyen yerel gazetelerimiz, cemiyetimize bildirimde bulunabilirler? dedi. (Kurum Bülteni)