FOTOGRAFÇILIKTA BÜYÜK ÖDÜL

FOTOGRAFÇILIKTA BÜYÜK ÖDÜL

Amerika Birleşik Devletleri´nde düzenlenen dünyanın en büyük fotoğraf kuruluşlarından WPPI´ın her yıl periyotik olarak düzenlemiş olduğu dünyanın bir çok ülkesinden farklı düğün fotoğrafları kategorisinde düzenlenen fotoğraf yarışmasında ülkemizi ve Kayse

Kayseri´de 30 yıldır bu mesleği yapan ve şehrin en önemli kesimlerine fotoğraf ve video hizmeti veren Hasan Aslan, dünyaca ünlü bu yarışmada 5 adet fotoğrafıyla dereceye girerek Kayseri´ye ve ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Amerika´da yapılan yarışmanın son derece ciddi ve kuralları olan bir yarışma olduğunu, bu yarışta derece almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Aslan şunları söyledi;

"Mesleğe 1983 yılında henüz 14 yaşındayken başladım. Yaklaşık 4-5 yıllık çıraklık döneminden sonra kalfa ve usta olarak çalıştım. Dönemin mesleğimizdeki ustalarından tamamen Ahi Evran ruhu ile bezenmiş ticari ve ahlaki anlamda bugünden çok daha farklı, herşeyin saygı ve sevgi kurallarına dayalı olduğu, kalitenin her zaman ön planda tutulduğu elit bir dönemin mensubu olarak yetiştirildik.

1994 yılında Stüdyo Still adıyla kendi işletmemi kurdum. Tabi ki o günden bugüne fotoğrfaçılıkta bir çok şey tamamen değişti. Özellikle 2000 yılında dijital teknolojiye geçiş ve arkasından 2010 lu yıllarda tamamen ezber bozarcasına nişan ve düğün fotoğrafları ve hatta sünnet, bireysel fotoğraflar, çocuk fotoğrafları ve mezuniyetler artık tamamen doğal ortama ve dış mekanlara taşındı. Bu değişime kesinlikle uyum sağlamak gerekiyordu. Bu alanda da başarılı olmak için yurtiçinde ve yurt dışında düzenlenen dünyanın ünlü fotoğrafçılarının eğitim verdiği birçok seminer ve eğitime katıldım ve buralardan yaklaşık yirmiye yakın başarı sertifikası aldım. Bu çalışmalarımı yarışmalarla ödüllerle perçinlemek istedim. Bunda da çekmiş olduğum fotoğrafların dünyanın kabul ettiği bir platformdan ödül alması benim için, ülkem için ve şehrim için bir onurdur."  (Haber: H.İbrahim Karadavut)



Anahtar Kelimeler: FOTOGRAFÇILIKTA BÜYÜK ÖDÜL