Firari FETÖ´cü saklandığı evde yakalandı

Firari FETÖ´cü saklandığı evde yakalandı

Kayseri´ de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan 1. sınıf emniyet müdürü polis ekipleri tarafından saklandığı evde kapının arkasında yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aylardır aranan ve Adana 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı bulunan Teftiş Kurulu Başkanlığında görevliyken ihraç edilen 1. sınıf emniyet müdürü Mehmet Turgut Ö.´nün Kayseri´de bulunduğu istihbaratını alan Kayseri polisi çalışma başlattı. Mehmet Turgut Ö.´nün Yıldırım Beyazıt Mahallesi´nde bir dairede saklandığı, dışarı çıkmadığı, daireye gelip gidenleri ise güvenlik kameralarından kontrol ettiği şeklinde bir ihbar alan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, firari Mehmet Turgut Ö´nün evi kiraladığını ve MERNİS kaydını yaptırmadığını belirledi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı´ndan alınan arama kararı ile belirlenen eve operasyon düzenleyen ekipler, Mehmet Turgut Ö.´yü tuvalet kapısının arkasına saklanırken kıskıvrak yakaladı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde bulunan Adli Tabiplik´te sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Turgut Ö. emniyete götürüldü.  (İHA)