FETÖ´den tutuklu Mahkeme Yazı İşleri Müdürü tahliye oldu

FETÖ´den tutuklu Mahkeme Yazı İşleri Müdürü tahliye oldu

Kayseri Adliyesi 2. Asliye Hukuk Mahkemesi´nde Yazı İşleri Müdürü olan ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan sanık, tanık olarak dinlenen adliyelerden sorumlu sohbet imamının ifadesi sonrası ilk celsede tahliye oldu.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık M.S.Ö. ile avukatı hazır bulundu. 2006 yılına kadar Pınarbaşı´nda zabıt katibiydim, o tarihten sonra Kayseri Adliyesi´ne tayinim çıktı. Adalet Komisyon Başkanlığı´nda katip oldum, sınavı kazanarak 2012´de müdür vekilliği, 2016´da da müdür olarak atandım. Daha sonra Kayseri Bakanlık Muhabere Bürosu´nda görev aldıktan sonra 2 ay önce 2. Asliye Hukuk Mahkemesi´nde Yazı İşleri Müdürü oldum. Halen görevdeyim, geçici olarak uzaklaştırıldım. FETÖ/PDY ile hiçbir alakam yoktur, hiçbir etkinliklerine katılmadım. İddia edilen gizli belgeleri UYAP programına eklememezlik yapmadım, verilen emirleri uyguladım. Melikşah Üniversitesi´ne kayıt yaptım ama mezun olmadım, o okulda okuduğum için ismimin olduğunu duyunca mesai arkadaşlarıma da söyledim? diye konuştu. 
Tanık olarak dinlenen Ali V. isimli şahıs, adliyelerden sorumlu sohbet imamı olduğunu söyleyerek şunları konuştu: 
?2012-2014 yılları arasında Ankara´da bir örgüt toplantısında örgütsel bağlamda kullanmak için bazı hatlar verildi. Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Niğde ve Yozgat Adliyeleri´nden sorumlu sohbet mesulüydüm. Sivas´ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılandım, etkin pişmanlık hükümlerince 3 yıl 4 ay hapis cezası aldım. Örgüt tarafından bana dar bölge imamlığı görevi verildi. Bu görev kapsamında 6 ilde Adliye sohbet imamlığı yaptım. Ayrıca Kayseri Adliyesi´nde Cezaevi İzleme Kurulu üyesiydim. Sanık M.S.Ö.´yü adliyeden tanırım, kendisini iki defa bu örgütün verdiği hatlardan aradığımı hatırlamıyorum ama aradıysam da örgütsel arama değildir. Benden önce örgütte Mustafa A. görevliydi. Ama benim zamanımda sanık M.S.Ö.´yü hiçbir sohbetlerde görmedim, eğer FETÖ ile alakası olsa muhakkak duyar, görürdüm.? 
4 tanığın dinlendiği davada mahkeme heyeti eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı Şubat ayına ertelerken, sanık M.S.Ö.´nün de oy çokluğu ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.  (iha)