FETÖ sanığı gözünü kurtarmak için isim vermiş

FETÖ sanığı gözünü kurtarmak için isim vermiş

Kayseri´de Fetullahçı Terör Örgütü´nün gizli iletişim ağı olan by lock programını kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan araştırma görevlisi, mahkemede "Gözaltına alındığımda gözümden ameliyat olmuştum, görmüyordum. Bir isim verirsem serbest kalacağımı

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık V.B. ile avukatı hazır bulundu.
Açığa alınan 32 yaşındaki araştırma görevlisi V.B., "Emniyet´teki ifadem doğrudur. Gözaltına alındığımda gözlerimden ameliyat olmuştum, gözlerim görmüyordu. Nöbetçi mahkemeye çıktığımda gözümün tedavisi devam etmesi için bazı isimler verdim" dedi.
Mahkeme başkanının ´Verdiğin isimlere iftira mı attın?´ sorusuna sanık, "Gözaltındayken o zaman ki avukatım isim vermezsem serbest kalamayacağımı söyledi. Ben de gözü kurtarmak için tutuklu ve ihraç olan isimleri verdim. Tüm yeminleri ederim ki by lock indirmedim, kullanmadım" diye cevap verdi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık V.B.´ye ´silahlı terör örgütü üyesi olma´ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Etkin pişmanlıkta bulunan doktora 4 yıl hapis
Öte yandan Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde örgütün gizli iletişim ağı olan by lock ve eagle programlarını kullandığı iddiasıyla yargılanan ve etkin pişmanlıkta bulunan sanık doktor S.Ş.´ye, mahkeme, 4 yıl 4 ay 15 gün, by lock kullanan sanıklar M.Ö., O.K.´ye de ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. (İHA)