ESNAF VE SERBEST MESLEK ERBABI NE YAPACAK

ESNAF VE SERBEST MESLEK ERBABI NE YAPACAK

ESNAF VE SERBEST MESLEK ERBABI NE YAPACAK

YURDAER ŞAHİN'DEN EKSİK VERGİ İNDİRİMİNE TEPKİ

ESNAF VE SERBEST MESLEK ERBABI NE YAPACAK

HER ŞEY YAMALI BOHÇAYA DÖNDÜ

İYİLER ADIM ADIM İKTİDARA YÜRÜYOR

İyi Partili Yurdaer Şahin, sadece asgari ücretliler ve memur maaşlarından vergi kesiminin kaldırılmasını eksik ve yetersiz bulduğunu belirtti. Yurdaer Şahin, bu ülkenin ekonomisine katkı sunan esnafı niye buraya dahil etmediniz, bu ülkeye katma değer üreten serbest çalışanları niye dahil etmediniz. Her şeyi olduğu gibi bu düzenlemeyi de yamalı bohçaya çevirdiniz" dedi.

İyi Partili Yurdaer Şahin, vatandaşların sorunlarını dile getirdi. Asgari ücret üzerinden alınan verginin kaldırılmasını değerlendiren Yurdaer Şahin, bunu eksik bulduğunu dile getirdi.

MİLLETİ AÇLIĞA VE YOKSULLUĞA MAHKUM ETTİLER

Yazılı bir açıklama yapan Yurdaer Şahin, "İktidar olmak demek, her konuya hakim olmak demektir. AKP iktidarı, 2002 yılından bu yana iktidar olmasına rağmen, hep günü birlik çözümler üreterek yola devam etti ve ediyor. Asgari ücret üzerinden alınan vergi diliminin kaldırılması ve bunun da memurlara da uygulanması, bir kez daha AKP'nin gerçeklerden, toplumdan, esnaftan ve serbest çalışanlardan uzaklaştığını gösterdi. Elbette ki Türk Milletinin her bir öz evladı, insani yaşam koşullarına layıktır. Türk Milletinin her bir öz evladı, huzur içinde yaşamaya layıktır. Ama bugüne kadar Saraylarda oturanlar, mutfaklarında yüzlerce kişi çalıştıranlar, yüzlerce konvoylarla seyahat yapanlar, bu milleti açlığa ve yoksulluğa mahkum ettiler." dedi.

SARAY İKTİDARI SADECE GÖZ BOYUYOR

Asgari ücret üzerinden değerlendirmelerine devam eden İYİ PARTİLİ Yurdaer Şahin, "Asgari ücreti belirlerken de ne kadar az veririzi hep hesapladılar. Görünürde yüksek bir artış sağlansa da hayatın gerçekleri içerisinde verilen zamlarla bu ücretler daha alınmadan yok olup gitti. Bir de üstüne sanki lütufmuş gibi asgari ücret üzerinden alınan vergilerin kaldırıldığını açıkladılar. Elbette buna karşı gelecek değiliz. Ama bir lütufmuş gibi sunulmasına karşıyız. Yapılması gerekeni yaptılar o kadar. Bunun kapsamını da genişleterek memurları da buna dahil ettiler. Memur maaşlarının asgari ücrete denk gelen kadarından vergi alınmayacağını açıkladılar. Buna da karşı değiliz! Ama her işi yamalı bohçaya çevirdikleri gibi bunu da eksiz ve yetersiz olarak tamamladılar. Peki, esnafımızın ödediği pirimler üzerinden niye vergi indirimine gitmiyorsunuz? Peki, neden serbest çalışanların verdikleri vergiler üzerinden niye yükü kaldırmıyorsunuz? Serbest çalışan bir bisiklet tamircisini düşünün. Zaten ne kazanıyor ki onun üzerindeki yükü almıyorsunuz, yüklendikçe yükleniyorsunuz? Ya da serbest çalışan muhasebeci kardeşlerimizin üzerinden niye yük almıyorsunuz? Veya bir yerde asgari ücretten fazla alan bir çalışanla, asgari ücret alan kişiler arasında nasıl bir yol belirlenecek. Bu iş barışını bozmayacak mı? Açık ve net, Saray iktidarı her zamanki gibi sadece göz boyuyor. Bir tarafı tamir ederken, bugüne kadar yaptığı gibi diğer alanları da bozuyor. Bir yol haritası olmayan AKP iktidarı, Millet İttifakının iktidara yürüdüğünün farkında. O yüzden de AKP, kendi sarayını korumanın derdine düşmüş durumda. Millet ittifakının ayak seslerinden ürken Saray İktidarı, göstermelik ve çala kalem işler yapmaya başladı. Panik halindeler ve panik halinde yarım yamalak işler yapıyorlar." şeklinde konuştu.

İYİLER ADIM ADIM İKTİDARA YÜRÜYOR

Saray iktidarının panik halinde olduğunu ve günü kurtarma politikası yürüttüğünü belirten Şahin, "Korksunlar tabi ki! İYİ'LER adım adım iktidara yürüyor. İYİ'LERİN iktidarında vatandaşımızın her kesimine aynı ve eşit davranılacak. Birileri sevindirilirken, diğerleri asla üzülmeyecek. Bir kez daha buradan sesleniyorum. Vergi indirimi sadece asgari ücret alanlar ve memurlarla sınırlı kalmamalı. Bunun kapsama alanı genişletilmeli. Bağkur ödeyen esnafımızın üzerinden de bu yük alınmalı, serbest çalışanlar üzerinden de bu yük alınmalı" dedi.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: ESNAF SERBEST MESLEK ERBABI YAPACAK