ERÜ´de Uzak Doğu´dan Görünen Türkiye Konuşuldu

ERÜ´de Uzak Doğu´dan Görünen Türkiye Konuşuldu

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından ?Uzak Doğu´dan Görünen Türkiye? konulu konferans düzenlendi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Mahmut Sami Özdil´in moderatörlüğünü yaptığı etkinliğe; Endonezyalı Ravzatu´l-Cenne ve Finan Ahsen-i Takvim, Taylandlı Makoree Maeroh ve Hasan Makman konuşmacı olarak katıldı.
Konferansın ilk konuşmacısı Endonezyalı Finan Ahsen-i Takvim, Endonezya´nın iklimi, doğal güzellikleri, inanç sistemi ve demografik yapısı hakkında bilgi verdi.
Finan Ahsen-i Takvim, ?Endonezya, dünyada Müslüman nüfusun en fazla olduğu ülke. Endonezya, Türkiye´ye coğrafi olarak çok yakın değil fakat Müslüman nüfusun iki ülkede de fazla olması açısından benzemektedir. Bundan dolayı bizler Türkiye´ye geldiğimizde zorluk yaşamıyoruz ve burayı çok seviyoruz? dedi.
Endonezya´nın geleneksel kıyafetleri, yemekleri, yöresel dansları ve çalgı aletleri hakkında bilgi veren Endonezyalı Ravzatu´l-Cenne ise, ?Bizler Endonezya´da günde 3 öğün pilav yiyoruz. Yaşadığımız yerde çok fazla balık olduğundan pilavın yanında da genellikle balık yiyoruz. Hatta kahvaltıda bile bu yiyecekleri tüketiyoruz? diye konuştu. (İHA)