ERÜ´de ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? Konulu Panel Düzenlendi

ERÜ´de ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? Konulu Panel Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi´nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kayseri İl Müftülüğü ve İlahiyat Fakültesi tarafından ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? konulu panel düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen panele; İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yunus Apaydın, Prof. Dr. Salahattin Polat ve Prof. Dr. Celaleddin Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Paneli yöneten İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin her yıl düzenlenmesini gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Güven, ?İlahiyat Fakültelerinin olduğu yerlerde bu tür etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli. Çünkü kutlu doğum temasının, paneller vasıtasıyla gençlere ve kültürlü insanlara ulaşması gerekir. Biz de bu sebeple ?Kutlu Doğum Haftası´ kapsamında panel düzenledik. Panelimizin buradaki herkese faydalı olmasını temenni ediyorum? dedi.

İslam´ın güven toplumu tesisine yönelik temel ilkeleri hakkında bilgi veren İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Apaydın ise konuşmasında, dinin Hz. Âdem´den, Hz. Peygamber´e kadar hiç değişmeden gelen temel emirler olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Apaydın, ?Dinin temel özelliği vahiy olarak gelmesi ve hiçbir peygamberde değişmemesidir. Şeriat ise aynı şekilde Allah´tan gelir, fakat peygamberden peygambere göre değişir. Bu yönüyle şeriat, dinden ayrılır. Fıkıh ise insanlar için bir faaliyet alanını ifade eder. Din ve şeriatı oluşturan biz olmadığımız için değişiklik yapma hakkına da sahip değiliz. Fakat fıkıh zaman ve zemine göre yorumlanabileceği için değişiklikler kaçınılmazdır? diye konuştu.

Konuşmaların ardından konferans sona erdi.  (Kurum Bülteni)