ERÜ Rektörü Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa´yı Ziyaret Etti

ERÜ Rektörü Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Karamustafa´yı Ziyaret Etti

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa´yı ziyaret etti. Ziyarette iki üniversitenin rektörü, karşılıklı uyum ve işbirliği içerisinde çalışacaklarının mesajını verdi.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri´nin 3. devlet üniversitesi olan Kayseri Üniversitesi´nin kısa sürede büyüyüp gelişmesi için ellerinden gelen desteği vereceklerini kaydetti. 
Rektör Çalış, ?Erciyes Üniversitemiz içerisinden üniversite çıkaran Türkiye´nin sayılı eğitim kurumlarından birisidir. Yozgat Bozok Üniversitesi ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi´nin içerisinden çıkan üniversitelerdir. Yeni kurulan Kayseri Üniversitesi ise Erciyes Üniversitesi´nin içerisinden çıkan üçüncü üniversite olmuştur. Fakat Kayseri Üniversitesi diğerlerinden farklı. Aynı şehirde kardeş üniversite. Erciyes Üniversitesi olarak Kayseri Üniversitesi´nin ağabeyi konumundayız ve kardeşimiz olan Kayseri Üniversitesi´nin gelişimi için elimizden gelen katkıyı vereceğiz. El ele, birlikte çalışacağız. Gerek Erciyes ve Kayseri Üniversitelerinin, gerek Kayseri şehrinin, gerekse Türkiye´nin gelişimi için her alanda ortak hareket etmeyi kendimize misyon edineceğiz? dedi. 
Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ise, ERÜ Rektörü Mustafa Çalış´ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Rektör Karamustafa, ?Erciyes Üniversitesi´nin Türkiye´deki konumu ve başarısı artık herkes tarafından bilinmektedir. Erciyes Üniversitesi´nin araştırma kimliği üst seviyededir. Biz yeni kurulan bir üniversite olarak Erciyes Üniversitesi´nin araştırma alanındaki başarısını uygulamalı bilimlerle tamamlamaya çalışacağız. Bir ve beraber olacağız. Sürekli işbirliği içerisinde çalışacağız? diye konuştu.  (İHA)