ERSOY, BÜNYAN ÇİFTÇSİNİN SIKINTISINI MECLİS´TE DİLE GETİRDİ

ERSOY, BÜNYAN ÇİFTÇSİNİN SIKINTISINI MECLİS´TE DİLE GETİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma da Bünyan çiftçisinin sıkıntılarını meclis kürsüsünden dile getirdi.

 Ersoy, ?Bünyan, ekonomik anlamda tarımın ön planda olduğubir ilçemizdir. Maalesef bu ilçemizde 4 yıl üst üste doğal afet meydana gelmiş, bölge çiftçimiz mağdur olmuştur. Tarım ve Orman Bakanlığı borcu olan çiftçilerin borçlarının %3,5 faiz oranı ile erteleneceğini açıklamış ancak Tarım Kredi Kooperatifi tarafından kullanılan krediler %33 gibi fahiş faiz oranı üzerinden yapılandırma kapsamına alınmıştır. Bazı çiftçiler ise tarım sigortasını kooperatiften yaptırmadığı gerekçesi ile yapılandırma kapsamına alınmamıştır.? Dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ?MHP seçim beyannamemizde söz verdiğimiz gibi şoför esnafına elimizden gelen desteği esirgemeyeceğimizi, emektar kardeşlerimize her daim sahip çıkacağımızı bir kez daha belirtmek istiyorum.? Diyerek şoförlere de sahip çıkan Ersoy şunları söyledi:

POLSAN´A DESTEK İSTEDİ

?Emniyet teşkilatının aziz mensuplarına dönük oluşturulan POLSAN (Polis Bakım ve Yardım Sandığı) Emniyet mensuplarının katılması hâlinde özellikle emeklilik dönemlerinde yüksek getirisi olan bir sandıktır. Mevcut haliyle bu Sandığa katılım isteğe bağlıdır. Sandık Tüzüğünün 18 inci maddesine göre ortaklık aidatı, ortakların emekliliğe esas olan brüt maaş veya ücretlerinin yüzde 5´i tutarındadır. Bu miktar, Genel Kurul kararıyla yüzde 10´a kadar arttırılabilmektedir.

Polis Bakım ve Yardım Sandığının bir yıl içindeki faaliyetlerinden ve iştiraklerinden elde ettiği net karın %40´ı kar payı olarak sandık ortaklarının aidat toplamı oranında hesaplarına eklenmektedir. Ortaklara emeklilik, maluliyet ve vefat yardımları için net karın %10´u ihtiyat fonuna ve %50´si yatırım fonu olarak sandık sermayesine dâhil edilmektedir. Diğer taraftan süreç içerisinde üye olan personel sayısında dalgalanmalar söz konusu olmuştur. Bu durum da sandığın işleyişinde sıkıntılara sebebiyet vermiştir.

Son yıllarda oluşan dezenformasyon sonucu personel sayısı 45 binlere kadar düşmüş ve mevcut üyelerin de sosyal haklarında zedelenmeler meydana gelmiştir. POLSAN´ın gerek emeklilik yardımı gerekse maluliyet ve vefat yardımı yaptığı düşünüldüğünde emniyet teşkilatı mensupları ve aileleri için son derece önemli bir işlevi olduğu ortadadır.

Teklifle getirilen düzenlemeyle özellikle sandığın mevcut üyeleriyle ilgili bir düzenleme getirilmemektedir. Bu kişiler yine üye oldukları dönemde sandığın statüsü neyse ona tabi olmaya devam edeceklerdir. Ancak söz konusu madde kanunlaştıktan sonra Emniyet mensubu olarak çalışmaya başlayanlarla ilgili sandığa üyeliği zorunlu hâle getirip mali olarak sürdürülebilir bir yapının kurulması amaçlanmaktadır? dedi. (kurum Bülteni)