Erciyes Yüksek İrtifa Kamplarına ilgi artıyor

Erciyes Yüksek İrtifa Kamplarına ilgi artıyor

Orta Doğu ve Asya ülkelerinden olimpiyat komite yetkilileri, federasyon yöneticileri, milli takım antrenörleri, Yüksek İrtifa Kampları için Erciyes´te incelemelerde bulundu.

Erciyes, sadece kış sporlarının değil yazın da profesyonel kamp, antrenman, dağ ve tabiat sporları üssü olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Kayseri Erciyes AŞ ve Cartier Tour organizatörlüğünde Özbekistan, Bahreyn, Ürdün, Kazakistan, Tunus ve Irak´tan Olimpiyat Komitesi ve ülke federasyon yetkilileri, milli takım antrenörleri, sporcular, Yüksek İrtifa Kampları için Erciyes ve Kayseri´de incelemelerde bulundular. 
Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, gelen yabancı heyete detaylı bir sunum yaparak Erciyes ile ilgili geniş bilgiler verdi. Erciyes Dağı´nda incelemelerde bulunan heyet daha sonra şehir merkezindeki spor tesislerini yerinde gezdiler. 
Erciyes´in irtifa kampları için mükemmel imkânlara sahip olduğunu söyleyen Özbekistan Olimpiyat Komitesi Başkan Danışmanı Nazirjon Khudaykulov, ?2.200 metre irtifada konaklama, tesisleşmenin çok gelişmiş olması ve antrenmanlar için her türlü altyapının hazır olması, dağın şehir merkezine ve havaalanına yakınlığı bizleri çok mutlu etti. Kayseri şehir merkezinde modern spor tesislerinin bulunması hem bisiklet hem de farklı branşlardaki sporcularımızın yarışlara hazırlanması için en iyi imkânları sunuyor. Bu sebeple Erciyes, yüksek irtifa antrenmanlarımız için en ideal yer. Ülkemize döndükten sonra sporcularımızı buraya göndereceğiz ifadelerini kullandı.  (İHA)