Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu, VK etabı ile başladı

Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu, VK etabı ile başladı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERCİYES A.Ş. EV SAHİPLİĞİNDE BU YIL YEDİNCİSİ DÜZENLENEN ULUSLARARASI ERCİYES ULTRA SKY TRAİL DAĞ MARATONU AVRUPA’NIN EN YÜKSEKTE BİTEN DİKEY KOŞUSU İLE START ALDI.KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ERCİYES A.Ş. EV SAHİPLİĞİNDE B

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. ev sahipliğinde bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu, Avrupa’nın en yüksekte biten dikey koşusu ile start aldı.
Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından 230 atletin katıldığı Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu başladı. Türkiye başta olmak üzere Amerika, Portekiz, Belarus, Rusya, Ukrayna, Sırbistan Lübnan, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan’dan toplam 230 atletin katıldığı Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu’nun ilk gününde VK etabı koşuldu. Bin metre yükselme koşusu olan bu parkurda atletler Hisarcık Kapı’da 2 bin 400 metreden başlayıp koşarak Ottoman Tesisi üst istasyonda 3 bin 400 metre irtifada finişe ulaşmak için Erciyes’in volkanik tepelerine meydan okudu. Müsabakalar sonucunda erkeklerde Navil Shaimukhametov birinci, Samet Uysal ikinci, Aykut Kırsay ise üçüncü oldu. Kadınlar da ise birinciliği Anastasia Nikolaeva, ikinciliği Rezeda Galyamova, üçüncülüğü de Halide Kaya elde etti.
Atletler organizasyonun ikinci gününde 64K, 45K, 25K, 12K etaplarında kıyasıya mücadele edecek. 8 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek 64K Erciyes Ultra Sky Trail parkurunda atletler 64 kilometrelik zorlu arazide Erciyes Dağı’nın dört bir yanını 360 derece koşarak dolanacak. Yarış sabah saat 05.30’da Tekir Kapı’dan başlarken, 45 kilometre uzunluğundaki 45K etabı saat 06.30’da Gereme Antik Kenti’nden, 25 kilometrelik 25K Trail Run yarışı saat 08.00’de Hacılar Sarı Göl’den, 12 kilometrelik 12K yarışı saat 09.00’da Hacılar Kapı’dan aynı gün start alacak. Tüm yarışmacılar Tekir Kapı’da bulunan bitiş noktasına koşacak.
Yarışmanın ödül töreni 8 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 19.00’da Tekir Kapı’da yapılacak.