ERCİYES KOLEJİ´NDEN BİR İLK

ERCİYES KOLEJİ´NDEN BİR İLK

Erciyes Koleji Ortaokulu bünyesindeki Yaşam Becerileri İstasyonları (Life Skills Street) Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu tarafından açıldı. Erciyes Koleji Ortaokulu´nda ayrıca Kayseri´de ilk defa ikinci yabancı dil İspanyolca oldu.

YABANCI DİL UYGULAMALI ÖĞRETİLECEK

Erciyes Koleji Ortaokulu yabancı dil üzerine farkındalık oluşturmak, dili yaşam becerileri alanında yerleştirmek ve yabancı dillere verilen önemi vurgulamak amacıyla Yaşam Becerileri İstasyonları ( Life Skills Street) açtı. Açılışa Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin ve Başkan Yardımcısı İrfan Başyazıcıoğlu da katıldı. Yaşam Becerileri İstasyonları´nı açan Başkan Mustafa Palancıoğlu, burada yabancı dili uygulamalı olarak öğrenen öğrencilerle sohbet etti.

KAYSERİ´DE İLK KEZ İSPANYOLCA EĞİTİMİ

Erciyes Koleji Ortaokulu, yabancı dil eğitiminde bir ilke daha imza atarak dünyada en çok konuşulan üçüncü dil olan İspanyolcanın eğitimine başladı. İspanyolca, Erciyes Koleji´nde ikinci yabancı dil oldu. Öğrenciler, açılışı yapılan Life Skills Street´te derslerde öğrendikleri İngilizce ve İspanyolcayı Türk ve yabancı öğretmenlerle uygulama imkanı buluyorlar. Life Skills Street´te oluşturulan cafe, market, tren istasyonu, hastane gibi mekanlarda, o mekanlara uygun kıyafetleri giyen öğrenciler öğrendikleri yabancı dilin konuşulduğu ülkelerde yaşıyormuşçasına diyaloglar kurarak pratik yapıyorlar.   (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ERCİYES KOLEJİ NDEN