Düşen uçağın enkazı kaldırıldı

Düşen uçağın enkazı kaldırıldı

KAYSERİ 12. HAVA ULAŞTIRMA ANA ÜS KOMUTANLIĞINDAN EĞİTİM İÇİN KALKTIKTAN SONRA DÜŞEN HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINA AİT SF-260D TİPİ EĞİTİM UÇAĞININ ENKAZI, ANKARA'DAN GELEN KAZA KIRIM EKİBİ TARAFINDAN YAPILAN İNCELEMENİN ARDINDAN KALDIRILDI.KAYSERİ 12. H

Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalktıktan sonra düşen Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağının enkazı, Ankara’dan gelen kaza kırım ekibi tarafından yapılan incelemenin ardından kaldırıldı.
Kayseri’de saat 10.00 sıralarında, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi bir eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. Eğitim uçağında görevli iki pilot şehit olurken bölgeye çok sayıda jandarma, polis, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçağın enkazına ulaşan ekipler, uçakta çıkan yangını söndürürken şehit iki pilotun cenazesi ise Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Ankara’dan gelen kaza kırım ekibi de düşen uçağın enkazında inceleme yaptı. Ekiplerin incelemelerinin tamamlanmasının ardından uçağın enkazı vinçle bulunduğu yerden kaldırılarak, inceleme yapılmak üzere götürüldü.