Dursun Ataş’tan şehit ailesine ziyaret

Dursun Ataş’tan şehit ailesine ziyaret

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Ağrı’da hain saldırı sonrasında şehit düşen Zekeriya Altunok'un ailesini ziyaret etti.

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Ağrı, Doğubeyazıt'ta terör örgütünün hain saldırısı sonrasında şehit olan ve Kayseri’de son yolculuğuna uğurlanan Zekeriya Altunok'un ailesini ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Ataş, "20 Ekim 2019 tarihinde Ağrı Doğubeyazıt'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan kahraman evladımız Burak Zekeriya Altunok'un ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Milletvekili Dursun Ataş, şehit Altunok’u, Meclis gündemine de taşımıştı. KHK mağduru olduğu ortaya çıkan şehitle ilgili açıklama yapan Ataş, iktidara "KHK çelişkisine son verin" çağrısı yaptı. Ataş, şu ifadeleri kullanmıştı, “20 Ekim 2019 tarihinde Ağrı Doğubeyazıt'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan ve hastanede şehit olan Zekeriya Altınok, 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlanan KHK ile polis memurluğu görevinden 'terörist' olduğu gerekçesiyle ihraç edildi ve 16 ay cezaevinde kaldı. Bu evladımız gibi binlerce KHK mağduru vatan evladı var. Öncelikle şuna karar vermemiz lazım; KHK'lılar terörist ise neden askere alınıyor? Askere alınacak durumdalarsa neden hala terörist muamelesi görüyorlar? Yaşarken terörist ilan edip KHK'lı diye eşine İş-Kur'dan bile iş vermediğimiz bu şehidimizin şimdi zorunlu olarak eşine maaş bağlayıp 2 yakınına da iş vermek zorundayız. Bu çelişki nasıl ortadan kaldırılacak? Bu Meclis'in görevleri arasında değil mi?”  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: Dursun şehit ailesine ziyaret