DURSUN ATAŞ: BU NASIL VİCDANSIZLIK?

DURSUN ATAŞ: BU NASIL VİCDANSIZLIK?

DURSUN ATAŞ: BU NASIL VİCDANSIZLIK?

İYİ PARTİ KAYSERİ MİLLETVEKİLİ DURSUN ATAŞ: BU NASIL VİCDANSIZLIK?

-ATAŞ, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ SKANDAL DEDİRTEN GENELGESİNİ GÜNDEME TAŞIDI

-TYP KAPSAMINDA ÇALIŞAN İŞÇİLERİ KAPIYA KOYDULAR!

-PANDEMİ SÜRECİNİN BAŞLADIĞI  GÜNDEN İTİBAREN İŞKUR’UN İŞSİZLİK FONUNU KENDİLERİNE  FİNANSMAN KAYNAĞI YAPTILAR!

-BUNU HANGİ VİCDAN KABUL EDER?”

-VATANDAŞ DESTEK BEKLERKEN, AKP İKTİDARI BU TABLOYU GÖRMEZLİKTEN, DUYMAZLIKTAN GELİYOR

-SURİYELİLERE MİLYONLAR VERDİLER AMA KENDİ VATANDAŞLARINI BU ZOR SÜREÇTE KAPIYA KOYDULAR!

- BU İKTİDARIN ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEMEYECEK HALDE OLDUĞU AÇIKTIR

-İŞSİZLİK FONU İŞSİZİN PARASIDIR, YANDAŞIN, RANTÇILARIN DEĞİL

-BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ. BU YANLIŞTAN DÖNÜN, BU MİLLETİN ÇOCUKLARINI KORUYUN, KOLLAYIN

-MEMLEKETTE KANAYAN YARA ÇOK, AMA BU YARAYI SARACAK İKTİDAR YOK

-KENDİ VATANDAŞINA GELİNCE İŞSİZLİĞİ REVA GÖREN, İBAN ATAN AMA SURİYELİYE GELİNCE MİLYONLARI AKTARAN BU İKTİDARA BU MİLLET SANDIKTA GEREKEN CEVABI VERİR

 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vicdanları yaralayan bir tabloyu gözler önüne serdi. İŞKUR aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 9 ay süreyle çalıştırılan işçilere tam kapanmada sürecine girilirken darbe vurulduğunu ifade eden Ataş, “Bu nasıl bir vicdansızlık? 5 Milyon Suriyeli’ye milyonlar harcayıp, karşılıksız bakanlar, ‘156 ülkeye yardım yaptık’ diye övünenler, kendi vatandaşlarını yine görmüyor, öteliyor, işsiz, aşsız bırakıyor. Ne yazık ki işsizler için kullanılması gereken işsizlik fonu, yine ihtiyacın her zamankinden fazla olduğu bir dönemde işsizlere değil, ama yandaşlara, rantçılara oluk oluk aktarılıyor. Buradan iktidara sesleniyorum; bu millet bu haksızlığı kabul etmez ve elbet hesabını günü geldiğinde sandıkta sorar” dedi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. 17 günlük tam kapanma öncesinde iktidara seslenen Ataş, “Bu millet ne içer, ne yer diye soran yok. Gelir kaybı yaşayacak olan vatandaşı neden korumuyor ve doğrudan destek vermiyorsunuz?” ifadeleri ile dikkat çekmişti.

BU GENELGEYİ HANGİ VİCDAN KABUL EDER?

Ataş, bu kez de Milli Eğitim Bakanlığının “skandal” dedirten genelgesini gündeme taşıdı. Bakanlıktan ilgili birimlere gönderilen genelgede, “TYP kapsamında çalışan işçilerin tam kapanma tedbirleri kapsamında 30 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında çalıştırılmamaları, bu dönemde çalışmayanlara İŞKUR tarafından ödeme yapılmaması ve devamsızlık haklarından düşülmemesi” yönünde ifadeler yer aldı. Bu genelgeye tepki gösteren Milletvekili Ataş, “Bunu hangi vicdan kabul eder?” diye sordu. Pandemi sürecinde toplumun her kesiminin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu dile getiren Ataş, vatandaş destek beklerken, AKP iktidarının bu tabloyu görmezlikten, duymazlıktan gelmeye devam ettiğine dikkat çekti.

SURİYELİLERE MİLYONLAR VERİDLER AMA KENDİ VATANDAŞLARINI BU ZOR SÜREÇTE KAPIYA KOYDULAR!

Milletvekili Ataş,” MEB’te İŞKUR aracılığıyla geçici süreli çalıştırılan işçiler tam kapanma döneminde işten çıkarılıyor. Bu nasıl anlayış? Nasıl vicdansızlık? Bu insanlar ne yer, ne içer? İktidar, ‘Herkes başının çaresine baksın.’ diyor, milleti kaderine terk ediyor. İş yok, aş yok, aşı yok. Şimdi soruyorum, 156 ülkeye yardım yaptık diye böbürlenenler nerede? Suriyeliler milyonlar aktaran, ama kendi vatandaşına desteğe gelince ortada görünmeyenler, ibancılar nerede?” ifadelerini kullandı.

BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ. BU YANLIŞTAN DÖNÜN

 Toplum Yararına Programların (TYP) genel olarak bakıldığında işsizlerin desteklenmesine yönelik bir çalışma olduğunu ve burada işsizlik fonundan kaynak aktarıldığını belirten Ataş, “İşsizlik fonundaki kaynak bu gibi konularda aktarılması gerekirken, yine amacı dışında işlerde kullanılıyor. Yani yandaşa rant oluyor. Bu para işsizlerin parası ve işsizlere aktarılmalıdır. Bu milletin parasını bu milletin çocuklarına neden vermiyorsunuz. Bu insanları neden desteklemiyorsunuz. Kendinize ve yandaşlarınıza gelince ballı maaşları, paraları aktarıyorsunuz, ancak garibanın 3 kuruşuna göz dikiyorsunuz. Bu vebalin altından kalkamazsınız. Bu yanlıştan dönün. Bu milletin çocuklarını koruyun, kollayın” dedi.

 BU NASIL ANLAYIŞ? BU İKTİDARIN ARTIK ÜLKEYİ YÖNETEMEYECEK HALDE OLDUĞU AÇIKTIR

 Milli Eğitim İl Müdürlüklerinde İŞ-KUR aracılığıyla TYP kapsamında geçici süreli çalıştırılan işçilerin tam kapanma sürecine girilirken, işten çıkarılmalarının asla kabul edilemez olduğunu ve vicdan yaralayan bir tablo olduğunu ifade eden İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Bu nasıl anlayış? Pandemi sürecinin başladığı ilk günden itibaren iktidar İŞKUR’u, İşsizlik fonunu  adeta pandemi finansman kaynağı olarak belirlemiş ve sağlanan desteklerin büyük bir bölümü İŞKUR üzerinden yapmıştır. Yani işçinin parasına, alın terine göz koymuştur. İşsizlik Sigortası Fonu pandemi öncesinde yani Mart 2020’de 132 milyar TL idi. Fon Mart 2021 sonu itibariyle 94 milyar TL civarına geriledi. Böylece Fon varlığında pandemi döneminde 38 milyar TL azalma oldu ve fon varlığı 2015 seviyesine geriledi. Bunun yanında tam kapanma döneminde kimsenin mağdur olmayacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsiz kalan ve kapanmadan dolayı evine gönderilen vatandaş için ise henüz bir destek programı açıklamadı. Kısacası iktidar, bu millete ‘Herkes başının çaresine baksın’ diyor. Milleti kaderine terk ediyor. İş yok, aş yok, aşı yok. Memlekette kanayan yara çok, ama bu yarayı saracak iktidar yok. Bu iktidarın artık ülkeyi yönetemeyecek halde olduğu açıktır. Bu iktidar tükenmiştir. Bu iktidarın bu ülkeye vereceği bir şey kalmamıştır. Kendi vatandaşına gelince işsizliği, yoksulluğu reva gören, iban atan, ama Suriyeliye gelince milyonları aktaran bu iktidara bu millet sandıkta gereken cevabı verir. Sadece adında ‘adalet’ olan bu iktidara bu adaletsizliğin hesabını günü gelince sorar. Sadece adında’ kalkınma’ olan bu iktidara, neden yıllardır sadece siz ve bir avuç yandaşınız kalkınıyor, ballı maaş alıyor der ve pudra şekerli hayatların hesabını sorar. Kimse merak etmesin, millet her şeyi görüyor. Yandaş ekranlardaki tozpembe hayatın gerçek olmadığını herkes görüyor. Algılarla gerçekleri saklayanların telaşını herkes görüyor. Bu ülkenin kaynaklarının nasıl buharlaştırıldığını millet görüyor. Bizi İYİ’ler olarak, yetimin hakkını, işsizin hakkını, esnafın hakkını, sanayicinin, memurun kısacası bu milletin hakkını aramaya devam edeceğiz. Kimse merak etmesin, iyi günler yakın. Türkiye’nin, liyakatli kadrolarıyla göreve hazır olan, cesurlara, İYİ Parti’ye ihtiyacı var. Milletimiz de umutsuzluğa kapılmasın. Çünkü iyiler var” şeklinde konuştu.(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: DURSUN : NASIL VİCDANSIZLIK?