DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Öz Ağaç İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Adnan Kıyak, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kadınların baştacı olduğunu belirten Kıyak, ?Kadınlarımızın yüzyıllardır yürüttüğü, haksızlığa, eşitsizliğe, şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı

8 Mart´ın, kadınların eşit işe eşit ücret, günde sekiz saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde, hakları uğruna can verdiği gündür. Günümüzde 8 Mart´lar,kadın sorunlarına çözüm önerilerinin kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin; bir kez daha dile getirildiği gün olduğunu kaydeden Kıyak, Türk toplumunda kadının öneminin çok büyük olduğunu vurguladı.

Cephede, siyasette, demokrasi mücadelesinde, ailemizde, iş hayatında büyük mücadeleler veren Türk Kadını´nıncefakar ve vefakar olduğunu belirten Kıyak, "Kurtuluş Savaşı´nda önemli rol oynayan, ülkemizin gelişmesinde üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapan, 15 Temmuz Demokrasi mücadelesinde ön saflarda olan Türk Kadını, her dönemde destan yazmıştır. Bu vesile ile tüm dünya kadınlarının ve sendikamız üyesi kadın çalışanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. (Kurum  Bülteni)