Doğu Türkistanlı sanık: "Reina saldırganını tanımıyorum"

Doğu Türkistanlı sanık:

Kayseri´de ´DEAŞ terör örgütüne üye olma´ suçundan tutuklu yargılanan 49 yaşındaki Doğu Türkistanlı Kulaıxı Yımajer ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanının İstanbul´daki Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ´u tanıyıp tanımadığı sorusuna, sanı

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanık Kulaıxı Yımajer ve avukatı hazır bulundu.
Evli, 6 çocuk babası, işçi tutuklu sanık Kulaıxı Yımajer tercüman eşliğinde verdiği savunmasında "DEAŞ terör örgütü üyesi değilim. Hiçbir terör örgütü üyesi ile de görüşmedim, irtibatım olmadı" dedi.
Mahkeme başkanının İstanbul´daki Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov ´u tanıyıp tanımadığı sorusuna, sanık, "Polis ifademde de söylemiştim. Ben Abdulkadir isimli şahsı tanımam. Lojman içinde Doğu Türkistan´lı Uygurların zaman zaman anlaşmazlıkları çıktığında bunlara müdahale ederdim. Suriye´de savaşmak için Doğu Türkistanlı savaşçılar yetiştirmedim. DEAŞ´e eleman kazandırmak için faaliyette bulunmadım" dedi.
Mahkeme heyeti, bu dava dosyasının 18 Temmuz´da görülecek olan 13 sanıklı başka bir DEAŞ dava dosyası ile irtibatı olduğundan iki dosyanın birleştirilmesinin beklenilmesine karar vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti. (İHA)