“DIŞ CEPHE BOYASI İLE YOL YAPMIŞLAR”

“DIŞ CEPHE BOYASI İLE YOL YAPMIŞLAR”

“DIŞ CEPHE BOYASI İLE YOL YAPMIŞLAR”

Bütçe Görüşmelerinde Konuşan Arık’tan Tomarza Belediyesi ile ilgili çarpıcı iddialar:

“DIŞ CEPHE BOYASI İLE YOL YAPMIŞLAR”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Ülkemizde nasıl bir soygun, nasıl bir vurgun düzeninin oluşturulduğunu ilim Kayseri’nin küçük bir ilçesinden örnek vererek açıklamak istiyorum” diyerek Tomarza Belediyesi’nde 2017 yılında yaşananları TBMM gündemine taşıdı. Bir firmanın bir yıl içinde belediyeye 100 kere fatura kestiğini belirten Arık, “Yol yapmışlar içinde asfalt yok, dış cephe boyası var. Hem de bugün litresi 22 lira olan boyanın litresine 2017’de 220 lira ödemişler” diye konuştu.

TBMM’de görüşmeleri devam eden Bütçe Görüşmelerinde CHP Grubu adına konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Yine içinde bolca rakam bulunan, özünde askıda ekmeğe muhtaç edilen yurttaşın olmadığı bir soygun bütçesi ile karşı karşıyayız. Ülkemizde nasıl bir soygun, nasıl bir vurgun düzeninin oluşturulduğunu ilim Kayseri’nin küçük bir ilçesinden örnek vererek açıklamak istiyorum” diyerek 2017 yılında Tomarza Belediyesi’nde yaşanan olayları dile getirdi. Ülkenin kaynaklarının 5’li çeteye aktarıldığını, Tomarza’da da benzer bir yapının kurulduğunu belirten Arık, “Şimdi çikolata kutularında milyon dolarlar alanı Büyükelçi atayanlar, bu rakamlara gülüyor olabilir, ‘Bunda da ne var canım’ diyebilir. Ama bizim yetimin bir kuruş hakkını savunmak namus borcumuzdur. Sürem 6 dakika, biliyorum ki belediyenin ödediği bu faturaları tek tek anlatmaya vaktim yetmeyecek. Bir yılda yaklaşık 100 tane fatura kesilmiş. Ama hiçbiri 55 bin lirayı geçmemiş. Çünkü 55 bin lirayı geçse ihaleye çıkmak zorunda kalacak, al gülüm ver gülüm diyemeyecek. Şimdi bu faturalardan birkaç tanesini örnek vermek isterim: Belediye Başkan yardımcısı, Dadaloğlu Kayapınar Mahallesinin yolunun yaptık diye Belediyeye 17 bin 500 lira fatura kesiyor. Faturada ne var: Çimento, briket, kireç, yağlı boya, dış cephe boyası var. Faturada ne yok: Yol yapıyorsunuz, kum yok, asfalt yok… Üstelik yağlı boyanın litresine de KDV hariç 220 lira fatura kesiyor. Bugün en iyi yağlı boyanın litresi KDV dahil 22 lira… Tomarza Belediyesi 3 yıl önce tam 10 kat fazla para ödemiş. Bir diğer fatura Üçkonak Mahallesi’nin köy konağının çatısının onarımı için 41 bin lira fatura kesmiş. Fatura da ne var? Mantolama, fayans, petek, iç cephe boyası var. Faturada ne yok, Kiremit… Çatı yapıyorsunuz kiremit yok. Yol yapıyorsunuz asfalt yok! Yol yapımında dış cephe boyası Çatı yapımında iç cephe boyası… Çünkü dükkanda fatura edecek boya var… Yine Pusatlı Mahallesi’ne otomatik kapılı tuvalet yaptık diye, 44 bin liralık fatura kesilmiş. Kullanılan malzeme aynı… Hızlarını alamamışlar Pusatlı’ya 5 ay sonra bir tuvalet daha yaptım diye 53 bin 500 liralık fatura kesilmiş. Üstelik otomatik kapısız… Yol yapımında da, çatı yapımında da, tuvalet yapımında da aynı malzeme kullanılmış. Çünkü bu faturalar hayali faturalar… Üstelik Pusatlılı hemşehrilerimin ihtiyacı içine edecekleri 100 bin liralık tuvalet değil. Ürünü tarlasında kaldı. Mehmet emmimin traktörü hacizli… Ahırındaki ineğinin yiyeceği samanı yok. Ayşe teyzemin bileziğini satıp okuttuğu öğretmen olmuş kızı atanmadı evinde oturuyor. Ali emminin mühendis olmuş çocuğu babasından utanıp anasının mutfak harçlığını alıyor. Bakın daha dün Samsun’da 45 yaşındaki bir vatandaşımız avucunun içine iş aş yazarak intihar etti. İnsanlar ölüyor, insanlar aç, insanlar işsiz…”

Belediye’nin LPG’li ve benzinli aracı olmadığını ama meclis üyesinin akaryakıt istasyonundan LPG ve benzin faturası kesildiğini ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu da Belediye Meclis Üyesinin akaryakıt istasyonundan Belediye’nin LPG’li ve Benzinli araçlarına kesilen 46 bin 500 liralık fatura… Belediyede LPG’li araç yok. Belediyede benzinli araç yok Bu da eli nasırlı, anlının terini toprağa akıtan Tomarzalı çiftçimize gönderilen haciz… Tam 76 bin lira… Suçu ne biliyor musunuz? Namusuyla evine ekmek götürmek için Zamantı suyundan tarlasını sulamak. Bu dünyada 1001 odalı

saraylarınız olabilir ama öteki tarafta yatacak yeriniz yok. Bu Tomarza Belediye Başkanının babası tarafından Belediyeye kesilen bir başka fatura: Işık Market… Belediye başkanı çok kirlendik diye babasının dükkanından 5 bin 500 liraya sıvı sabun almış. Sayın Başkan Ne kadar Omo varsa, Ne kadar tursil varsa, ne kadar persil varsa, alayını Zamantı suyuna da dökseniz, 3 değil 40 defa da yıkansanız gene de temizlenemezsiniz!Çünkü AKP ilçe başkanının 60 liralık otel faturasını Tomarza Halkına ödetecek kadar kirlendiniz.”



Anahtar Kelimeler: CEPHE BOYASI YAPMIŞLAR”