Daha güçlü toplum, daha güçlü Türkiye temelinde daha güçlü kadının olduğunun altını çizmek isterim

Daha güçlü toplum, daha güçlü Türkiye temelinde daha güçlü kadının olduğunun altını çizmek isterim

Daha güçlü toplum, daha güçlü Türkiye temelinde daha güçlü kadının olduğunun altını çizmek isterim

 Ak Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin;

5 milyon 300 bin kişilik büyük bir aile olan Akkadın ailesi olarak, hükümetimizin, kadının güçlenmesi politikalarının yaygınlaşması, sosyal ve ekonomik sahada farkındalığının, varlığının artması için sürdürülen politikaların birer temsilcisi ve de savunucusu olmaya devam edeceğiz. Kadının seçme ve seçilme hakkı kapsamında Yüce Meclisimiz'de kadın temsilci sayımız her geçen yıl artmakta ve her alanda kadının varlığının artmasına yönelik teşvik ve çalışmalarımız devam etmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle hassasiyet gösterdiği konuların başında gelen, toplumumuzu doğuran, yetiştiren kadının varlığı, gücü, eğitimi ile geleceğimizi şekillendirdiğimizin bilincinde olarak, kadının güçlenmesine yönelik her faaliyet ve çalışmanın destekçisi olduğumuzu da hatırlatmak isterim.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, Birleşmiş Millet tarafından 1857’de New York kentinde daha iyi çalışma koşulları için grev yaparken çıkan yangında ölen 129 kadın tekstil işçisi anısına belirlenmiştir. Anadolu’muzda , kadim kültürümüzde ve dinimizde toplum refahı için kadının yeri ve önemi her fırsatta dile getirilmiştir. 6 bin yıl öncesine dayanan geçmişi ile coğrafyamızda bulunan Kültepe kazılarında elde edilen tabletlerde kadının ticari hayata katılımı vurgulanmasının yanısıra bizler, “Sizin en hayırlınız, kadınlara hayırlı davrananlardır” diyerek kadını yücelten Peygamberimizin ümmetiyiz. Bu anlamda evinde, iş yerinde varlığı ile hayata her anlamda can katan, üreten tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar gününü kutlar, bu vesile ile  kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısında durarak; daha güçlü toplum, daha güçlü Türkiye temelinde daha güçlü kadının olduğunun altını çizmek isterim.(kurum haberi)