Coşkuluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz

Coşkuluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz

üm şehitlerimiz ile gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunarken, onları rahmet ve minnetle anıyoruz

Kayseri Üniversitesi Rektöründen, TBMM’nin 100. Kuruluş Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Rektör Karamustafa mesajında, 23 Nisan 1920’nin, Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve bağımsızlığımızın tüm dünyaya gösterildiği tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Türk Milletinin 23 Nisan 1920’de ortaya koyduğu milli iradeyle bağımsızlık için kenetlendiğine ve ülkeyi düşmandan temizlediğine dikkat çeken Rektör Karamustafa, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Coşkuluyuz, gururluyuz ve sevinçliyiz; çünkü, milli irademizin ve egemenliğimizin en büyük sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 100. yıldönümünü kutlamaktayız. Bağımsız ve egemen hayat Türk Milletinin karakterinde var olan ve asla vazgeçilmez temel ilkedir. Tarih boyunca hiçbir devletin boyunduruğuna girmemiş büyük bir millet olan Türk Milleti, en sıkıntılı durumlara düştüğü dönemlerde dahi küllerinden yeniden hayat bularak canıyla ve kanıyla bağımsızlığını muhafaza etmiştir. Osmanlı Devleti’nin zayıflamasını fırsat bilen dış mihrakların Türk’ün bulunduğu coğrafyaya el koyma arzusuna karşı Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde topyekûn kurtuluş mücadelesine girişmiş ve bu milli mücadeleden yüzünün akıyla çıkmıştır. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin temsil yeri olmakla beraber, milli mücadelemizin karar alma ve yürütme merkezi de olmuştur. O yüzden gerek TBMM’ni kuran gerekse kurtuluş mücadelesini yürüten Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunarken, onları rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Yayımladığı mesajında geçmişte egemenliğimize kast eden düşmanların günümüzde de aynı oyunlarına devam ettiklerini kaydeden Rektör Karamustafa, mesajını şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunan aklını dış güçlerin kontrolüne bırakmış bir güruhun milletin iradesine pranga vurmak amacıyla bombaladığı Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, milletimizin dik ve omurgalı duruşu ile ‘Gazi

Meclis’ unvanını alarak bağımsızlığın ve egemenliğin Türk Milletinde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Senaryo aynı, roller değişik olsa da bizi bölmeye çalışan düşmanlarımız, Türk’ün milli mücadele ruhunu dün olduğu gibi, bugün ve yarın da karşılarında göreceklerdir; çünkü bu millet bağımsızlıktan yoksun yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Milli egemenlik, milletimizin namusudur, onurudur ve şerefidir. Bizler, bu “Necip Millet’in” birer fertleri olarak, bağımsızlığımıza ve egemenliğimize her zamankinden daha çok sahip çıkacak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek ebedi düşmanlarımıza hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 100. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlar, herkese saygı ve sevgilerimi sunarım.” (kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: Coşkuluyuz gururluyuz sevinçliyiz