Ciddi dersler çıkarmalıyız

Ciddi dersler çıkarmalıyız

BİYOLOJİK SALGIN MERKEZ BAŞKANLIĞI

Melikgazi İlçe Başkanı Sinan AKTAŞ basın açıklaması yaptı. Sinan Aktaş şunları ifade etti ;

 

Öncelikli şunu belirtmek isterim ki bu salgından ciddi dersler çıkarmamız şarttır. Çünkü; Bundan sonra dünyamızda biyolojik salgınların olma ihtimali oldukça yüksek ve sık olacak gibi görünmektedir. Bu nedenle salgınlarda çok gerekle olan BBS merkez başkanlığı ve buna ilaveten iki önemli fabrikayı ülke olarak derhal kurmalı ve stratejik olarak çalışmalarını en yüksek seviyede sürdürmeliyiz.

Öncelikle yapılması gereken BBS yani BİYOHACKİNG ve BİYOLOJİK SALGIN MERKEZ BAŞKANLIĞI kurulmalı. Bu başkanlığa, kapatılan ve salgın hastalıklarla mücadele eden aynı zamanda aşı üretimi ve geliştirilmesi üzerine çalışma yapan Hıfzıssıha merkez başkanlığının günümüz versiyonu diyebiliriz. Evet bugün Covid-19 ile ilgili bir aşı çalışması başlatıldı. Ancak bu işler böyle günü birlik ve münferid yapılamaz. Salgın hastalıkları olmadığı zamanlarda da çalışma ve araştırma yapan aynı zamanda bu gibi salgınların olabileceğini öngörebilen müstakil bir merkezin bir başkanlığın olması şarttır.

Ülkemizde Aşı üretimi ve salgın hastalıklarla mücadele eden merkezler var iken önce 1997 de Aşı üretim tesislerinin faaliyetleri durduruldu. 1999 da ise bu tesisler kapatıldı. 2004 yılında da ise Manisa tavuk hastalıkları ve aşı üretim enstitüsü bakanlar kurulu kararı ile kapatıldı. 2 kasım 2011 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 663 sayılı kararname ile Refik saydam Hıfzıssıhha merkez başkanlığı kapatıldı.

Şimdi dünyada aşı çalışmaları yapılıyor. Hadi diyelim Çin de ya da Abd de Covid-19 aşısı yapıldı. Hemen anında bize gelecek mi sanıyorsunuz. Ne zaman gelir. Nasıl gelir. Gönderenlere ne kadar güvenebiliriz.

Diğer bir yapılması gereken ise MASKE ve salgında kullanılan tek kullanımlık SAĞLIKÇI KIYAFETLERİ fabrikası. En kısa sürede kurulmalı. Hızlı ve seri üretim yapabilmeli. Salgının olmadığı zamanlarda hem stok hem de dünyada başka ülkelere satış yapılabilmeli. İşte şimdi yaşadığımız gibi salgın zamanlarında ise halka bol bol ücretsiz olarak dağıtılarak hızlı hareket edilebilmeli. Aynı zamanda sağlık sektörümüzün de elinde bol bol bulunabilmeli ki sağlık çalışanlarımızın da güvenliğini en yüksek seviyede sağlayabilelim.

Birde SOLUNUM CİHAZI fabrikası. Şu an bu konuda bir prototip hazırlandı ve üretimine başlanacak. Ancak bu sadece bu zamanı kurtarmak için yapılmış bir çalışma olmamalı. İleriye dönük olarak seri üretim yapabilen bir fabrika olarak kurulmalı seri üretimi, ve Arge çalışmaları sürdürülmeli. Hasılı vel kelam; Vakit kaybetmeden yapılacak işler bellidir. Şu anda bunu yapması gerekenlerde bellidir.(haber merkezi)



Anahtar Kelimeler: Ciddi dersler çıkarmalıyız