CHP´den AKP´ye afiş tepkisi.

CHP´den AKP´ye afiş tepkisi.

CHP İl Başkanı Ümit Özer, partilerin belirlenen yerler dışında afişleme ve bayraklama yapmalarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından yasaklanmasına rağmen iktidar partisini bu kurala uymamakla suçladı.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer yaptığı yazılı açıklamada ?5 gün sonra 24 Haziran Pazar günü sandık başına gideceğiz. İktidar partisi AKP sandığa gömülmenin korkusundan olsa gerek, yasalara aykırı davranmakta, dün olduğu gibi bugün de ısrarlı davranıyor? dedi.

?Yüksek Seçim Kurulu tarafından partilerin belirlenen yerler dışında afişleme ve bayraklama yapmalarının yasak olduğuna dikkat çeken Özer, ?Vali Süleyman Kamçı´nın başkanlığında 14.05.2018 tarihinde yaptığımız Seçim Güvenliği Bilgilendirme toplantısında, ?Propaganda faaliyetlerine ilişkin Temel Esaslar´ görüşülerek, karara bağlandı. İl Başkanları olarak her birimiz, YSK yasalarını içeren bir karara imza attık. Ne var ki, bu yasağı delen öncelikle iktidar partisi bizzat kendisi olmuştur? dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Özer ?Talas Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı, Erkilet bulvarı, Mustafa Kemal Bulvarı, İldem ve Tramvay hattı boyunca AKP ve R.Tayyip Erdoğan afişleri her 50 metrede yer almakta ve buna kimse ses çıkarmamaktadır. YSK ya yaptığımız itirazın kabul edilmesine rağmen hiçbir işlem yapılmamaktadır.? Dedi. (Kurum  Bülteni)



Anahtar Kelimeler: afiş tepkisi