CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER:   “AKP GENEL BAŞKANINI AKP’DE YALANLADI”

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER:   “AKP GENEL BAŞKANINI AKP’DE YALANLADI”

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER:   “AKP GENEL BAŞKANINI AKP’DE YALANLADI”

CHP KAYSERİ İL BAŞKANI ÜMİT ÖZER:
 
“AKP GENEL BAŞKANINI AKP’DE YALANLADI”
 
CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Kayseri’ye yapılan kamu yatırımlarını değerlendirdi. İl Başkanı Özer, “Kayseri yapılan kamu yatırımlarında kişi başına düşen yatırım oranları karşılaştırıldığında 81 il içerisinde 77. sırada olmayı hak etmeyen bir şehir” dedi.
 
Yapılan kamu yatırımlarını değerlendiren Özer, "Gözünüze dizinize dursun" dendi gözümüze dizimize duracak ne yatırımlar yapılmış Kayseri'ye bakalım dedik ama biz iktidarın her seçimde vaat ettiği projelerin, proje bazında kâğıt üzerinde kaldığını gördük. Son 17 yılda ilimize yapılan kamu yatırımları ve desteklemelerin 26.38 Milyar olduğu iktidar partisinin kendi resmi sitesinde yer alan bilgilerde belirtiliyor. Geçen hafta ilimize gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği 30 Milyar dolarlık yatırım bilgisi de AKP’nin kendi resmi web sitesi üzerinden yapılan 26.38 Milyar liralık yatırım açıklamasıyla çürüyor. Bu yatırım kalemleri başlıkları incelendiğinde olup olmadık her başlığın dahil edilmiş olmasına rağmen ancak 26.38 Milyar yatırım tutarına ulaşılmış. Tüm illerde kişi başına yapılan
yatırımlara bakıldığında Kayseri 26.38 Milyar ile 81 il içerisinde 77. sırada, toplam yatırım tutarı iller bazında incelendiğinde ise 25. Sırada yer alıyor. Kayseri halkının hakkı olan, seçim vaatleri olarak belirtilen yatırımlar gündeme gelince de ortaya her şey yapılmış da insanlarımız yetinmiyormuş gibi “gözünüze dizinize dursun” lafı atılıyor. Sanırım bununda nedeni her seferinde dile getirdikleri gibi “Kayseri halkı her zaman bizi sırtladı, her desteği gösterdi” diye düşünmelerinden. Yani yatırımda önceliği kendilerini destekleyen illere değil de oy alamadıkları illere vermeyi tercih ediyorlar. Yatırımı en fazla yaptıkları illerin İstanbul, Ankara ve İzmir olmasından bu düşünce ortaya çıkıyor. Yapılan yatırımları bölge olarak kıyasladığımızda İç Anadolu Bölgesi içerisinde Kayseri kişi başı 18
bin 744 lira ile Sivas, Çankırı, Karaman ve Konya’nın gibi İç Anadolu illeri içerisinde sonuncu sırada yer alıyor. Ama yatırım yapmasak da “Kayseri Halkı her yerde bizi sırtlar” diye düşünüyorlar her halde. Her zaman Kayseri halkı sizi sırtlayacak değil, artık halkımızın sırtından inseniz de Kayseri halkının, esnafının yaşadığı ekonomik sorunları bu sorunların yarattığı bunalımları, artan aile içi şiddeti, intiharları görseniz.”
 
Kayseri hayırseverlerin çok olduğu bir şehir diyen Özer, “AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı bir açıklamasında "Kendi döneminde 4 hayırsever zirvesi yaptıklarını hayırseverleri Cumhurbaşkanları ile bir araya getirdiklerini hayırseverliğin adeta katlandığını" belirtiyor. Kamu yatırımını yeteri kadar yapmıyoruz ama hayırseverlerimiz aracığıyla bir şeylere çözüm bulmaya çalışıyoruz demenin farklı bir yöntemi bu sanırım. Ülkedeki her şeyi kendileri yapıyor, herkes yan gelip yatıyor diye düşünen, öyle gösterme çabası içerisinde davranan mevcut iktidarın ve yöneticilerinin Kayseri halkı için söz verdikleri vaatleri ne zaman yerine getireceklerini ise halkımızda sabırsızlıkla bekliyor” dedi.(kurum haberi)