CHP KAYSERI IL BASKANI ÜMİT ÖZER;

CHP KAYSERI IL BASKANI ÜMİT ÖZER;

Türkiye zor bir süreçten geçiyor

CHP KAYSERI IL BASKANI ÜMİT ÖZER;

 

Türkiye zor bir süreçten geçiyor ve egosu tavan yapmış iktidar sayesinde bu süreç daha da zorlaşıyor. Son olarak hafta sonu Kayserimizde içinde bulunduğu Büyükşehirlerde ve Zonguldak’ta yasağın uygulanmasına 2 saat kala ilan edilen sokağa çıkma yasağı AKP’nin Türkiye’yi yönetemediği net bir şekilde gözler önüne serdi. Başta sağlıkçılarımız olmak üzere tüm Türkiye’nin yayılımı azaltmak için gösterdiği çabayı, emeği, özveriyi iki saatte heba eden kararın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, "Tecrübe önümüzde. Erken saatte açıklasaydık, bazı ülkelerde gördüğümüz, izlediğimiz gibi marketlere akın olsaydı daha mı iyi olacaktı?" diyerek aklımızla dalga geçiyor. İnsanların tüm güvenlik önlemlerini, alınan tüm tedbirleri hiçe sayarak sokağa çıkmasının ardından oluşan kalabalığı küçümseyen Bakan, “Bunu tespit edebiliyoruz, 250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” diyerek, gerçekleri çarpıtmayı da ihmal etmiyor. Bırakın İstanbul’u, Ankara’yı, İstanbul’u Kayserimizde dahi neredeyse bu kadar insan o kısa sürede sokaklardaydı. Sonrasında İktidarı milletin aklıyla alay etmeye devam ederek, istifa şov yaptı. Biz biliyoruz ki, dün paçalarından yolsuzluk aktığını iddia ettiği iktidarın bugün en ateşli savunucusu olan kişilerden erdemli bir davranış olan istifa beklenmez. Türkiye biliyor ki, sokağa çıkma yasağının ardındaki isim AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı, Soylu’da Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirmiştir. Yaptıkları işin yanlış olduğunu kabul edip erdemli bir davranış sergilemek yerine aziz milletimizin aklı ile dalga geçerek istifa komedisini sahneye koydular. Hersek şunu bilmelidir ki, korona virüs ile mücadelede tüm çaba ve özverileri heba edene kişilerin sadece istifası değil, hesap vermesi de gerekir. Ama AKP iktidarı beceriksizliğini, iş bilmezliğini milyonlarca insanı hayatını tehlikeye atmak pahasına istifa şovlarıyla gölgelemeye çalışıyor. İstifa tek taraflı bir karardır.

Maalesef AKP iktidarı bu işi beceremiyor, işin kötüsü beceremediğinin farkında da değil. Bu konuda Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletimizin menfaatleri doğrultusunda sık sık iktidarı uyarıyoruz. Sokağa Çıkma yasağı konusunda da iktidarı uyardık. Biz doğruları söyleyince duymazdan gelmeyi tercih edenler, sonrasında mecbur kalıyorlar. Ama bu kez de sokağa çıkma yasağında olduğu gibi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Maske konusunda da benzer sorunlar yaşandı. Önce satmaya kalktılar, CHP’li belediyeler ücretsiz dağıtınca belediyeleri devre dışı bırakmak için önce PTT ile dağıtmaya kalktılar, olmadı. Sonra eczaneleri devreye soktular. Yardımlar konusunda da benzer yanlışlarla insanlarımızı mağdur etmeye devam ediyorlar. CHP’li Belediyelerin iyilikte yarışını baltalamak için belediyelerin hesaplarına bloke koydular. Yetmedi yoksul insanların evlerine bir tas sıcak çorba götüren Odunpazarı ve Muratpaşa Belediyelerimizin aşevi bağış hesaplarına el koydular. Kendileri bu işi beceremiyor, bu işi becerenleri de çalışamaz kılmak için her türlü yolu deniyorlar. Bakın İstanbul Sancaktepe’de koronavirüs nedeniyle hemşehrimiz, 38 yaşındaki Eczacı İsmail Durmuş, hayatını kaybetti. İsmail Durmuş kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. İsmail Durmuş, 18 Mart tarihinde Sancaktepe Belediyesi’nden eczanesinin dezenfekte edilmesi için ricada bulunmuş. AKP’li Sancaktepe Belediyesi ancak 11 Nisan tarihinde sosyal medyadan iletişim bilgilerini istiyor. AKP’li Sancaktepe Belediyesi lütfedip de yanıt verdiği tarihte İsmail Durmuş kardeşimiz maalesef aramızdan ayrılmıştı.

Değerli Kayserililer,

Bu zor günleri el birliği ile atlatacağız. Kibir abidesi AKP zihniyeti doğruları duymaktan rahatsız olsa da biz halkımız adına doğruları söylemeye, gerçekleri anlatmaya, uyarılarımızı yapmaya devam edeceğiz. Siz evde kalın, sağlıkla kalın…

(kurum haberi)



Anahtar Kelimeler: KAYSERI BASKANI ;