ÇEVREFEST 2’nci gününde de yoğun ilgi görüyor

ÇEVREFEST 2’nci gününde de yoğun ilgi görüyor

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI TARAFINDAN ÇEVRE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ÇEVREFEST’LE VATANDAŞLAR ‘ÇEVRE VE SIFIR ATIK’ TEMALI BİRÇOK ETKİNLİKTE BULUŞURKEN; STANTLARIYLA ETKİNLİKTE YER ALAN BELEDİYELERİN PROJELERİ DE D

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ÇEVREFEST’le vatandaşlar ‘Çevre Ve Sıfır Atık’ temalı birçok etkinlikte buluşurken; stantlarıyla etkinlikte yer alan belediyelerin projeleri de dikkat çekiyor. Düzce Belediyesi’nin hurdaya dönen araç parçalarından yapılan robot görünümlü maketleri ziyaretçilerin ilgisini çekerken; Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spor sevgisi kazandırmak ve sporu eğlenceli hale getirmek amacıyla kurduğu parkurda ise çocuklar, eğlenceli vakit geçiriyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından dün Ankara Başkent Millet Bahçesi’nde açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük çevre etkinliği ÇEVREFEST, 2’nci gününde de yoğun katılımlı geçiyor. ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ temasıyla düzenlenen ve 9 Haziran’a kadar sürecek etkinliklerde, belediyelerin çevre stantları da vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
39 belediye stantında vatandaşlar bilgilendiriliyor
70 çevre standının bulunduğu etkinliklerde; çevre, Sıfır Atık ve yenilenebilir enerji projeleriyle öne çıkan 39 belediyenin stantlarında vatandaşlara bilgilendirmeler yapılıyor. Çevre kaynaklarının israf etmeden kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran ‘Sıfır Atık’ hareketine ilişkin çalışmalar belediyeler tarafından artarak devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, çocuklar için sporu eğlenceli hale getiriyor
Hurdaya dönen araç parçalarından yapılan robot görünümlü maketlerin yer aldığı Düzce Belediyesi’nin standında, tamamı hurdadan yapılan ‘motosiklet robot’ ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin zenginliklerini, belediyenin çevreci yatırımlarını ve iyi uygulamalarını tüm katılımcılara tanıtma imkânı buluyor. Belediye tarafından ayrıca çocuklara spor sevgisi kazandırmak ve sporu eğlenceli hale getirmek amacıyla parkur kuruldu. Çocuklar, kurulan parkurda eğlenerek zaman geçiriyor.