ÇETİN ARIK SERVİSCİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

ÇETİN ARIK SERVİSCİ ESNAFININ SORUNLARINI DİNLEDİ

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Develi´de servisçi esnafının sorunlarını dinledi.

Büyükşehir Belediyesi´nin ?S´ Plakalar için KDV hariç 35 bin lira para istediğini, sorunlarını anlatmak istedikleri AKP Milletvekillerinin tarafından adeta aşağılandıklarını ifade eden servisçi esnafı, ?Belediye bu kadar zorda mı ki esnaftan zorla para topluyor? dedi. Servisçi esnafını dikkatle dinleyen Arık, sorunun takipçisi olacağını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, seçim çalışmalarını Develi´de sürdürdü. Arık, ilk olarak, İl Başkanı Ümit Özer ve milletvekili adaylarıyla Develi İlçe binasının açılışına katıldı. İyi Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ilçe başkanlarının da katıldığı açılışta konuşan Arık, Millet İttifakının adım adım iktidara yürüdüğünü ifade etti. Develi İlçe Başkanı Mehmet Rahmi Künyeli de açılış törenin de milletvekili Arık ve İl Başkanı Ümit Özer´e ilçe binasının alımı için gösterdikleri çaba nedeniyle birer plaket takdim etti.

Açılış töreninin ardından Arık, kendisini ziyaret eden bir grup servisçi esnafı ile görüştü. Büyükşehir Belediyesi´nin 9 Mayıs 2018 tarihli UKOME kararı ile Develi´de faaliyet gösteren ?S? plaka tahsisi için kendilerinden KDV hariç 35 bin lira istediğini belirten servisçi esnafı, ?Defalarca büyükşehir belediyesine giderek sorunumuzu anlatmaya çalıştık ama her seferinde tehdit edildik. Bize, ?Alırsanız alırsınız, almazsanız eli çantalılar gelir alır´ diyerek, tehdit ediyorlar. Bizim bu parayı ödeyecek gücümüz yok. Eğer paramız olsa biz araçlarımızı yenileriz. Derdimizi AKP Milletvekili Sami Dedeoğlu´na anlatmak istedik ama ilçe başkanı ve milletvekili bize tepeden bakıp, bizi adeta aşağıladılar. Belediye bu kadar zorda mı ki esnaftan zorla para topluyor? diye dert yandı.

Servisçi esnafını dinleyen Arık da AKP iktidarının ülkenin kaynaklarını yandaşlara peşkeş çektiğini ifade ederek, ?Hasta garantili hastane yaptılar, vatandaş kaybediyor, yandaş kazanıyor. Geçiş garantili köprü yaptılar, vatandaş kaybediyor yandaş kazanıyor. Bakın sizlerden bu parayı talep eden Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde lale şov yaptı. Milyonları bunun için harcadılar. Gösterişe, şatafata para harcayanlar sonra kaynak için vatandaşın cebine gözünü dikiyor. Yerelde de genelde de bunu yapıyorlar. Sizin taleplerinin takipçisi olacağım? diye konuştu.

Arık, servisçi esnafının ziyaretinin ardından Develi Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlana Savaş´ı ziyaret ederek, konu hakkında bilgiler aldı. Savaş, servisçi esnafının ekonomik zorluklarla baş edemediğini ve bu istenen ücreti ödeyemeyeceklerini belirterek, ?Birçok servisçi oda ücretini dahi ödeyemiyor? diye konuştu.

Arık daha sonra Develi´de esnaf ve vatandaşlardan 24 Haziran seçimleri için destek istedi. Arık, Develi ziyareti sırasında İYİ Parti Milletvekili adayı Dursun Ataş ve Saadet Partisi Milletvekili Adayı Mahmut Arıkan ile karşıladı. Adaylar birbirlerine başarı dileklerini ileterek, seçim çalışmalarına devam etti.  (Kurum Bülteni)