ÇETİN ARIK HASEKİ´Yİ TOPA TUTTU

ÇETİN ARIK HASEKİ´Yİ TOPA TUTTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin bürokratlarıyla katıldığı yemekteki görüntüsünü eleştirdi. Afrin´den şehit haberlerinin art arda geldiği bir dönemde böyle bir görüntünün şık düş

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunun tepkisine neden olan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin bürokratlarıyla birlikte katıldığı yemeği değerlendirdi. Ailesi Kayseri´de yaşayan Şehit Mehmet Muratdağı´nın cenazesine henüz ulaşılmadığını belirten Arık, ?Bugün Zeytin Dalı Harekâtı´nın 20. Günündeyiz. Allah ülkemizin geleceği için, milletimizin huzuru için canla başla mücadele eden kahraman askerlerimizin yardımcısı olsun. Burada kahraman şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim. Kahraman askerlerimiz canla başla mücadele ederken, Türkiye her gün şehit haberleriyle sarsılırken ülkeyi yönetenler zevki sefa içerisinde? Mehmetçiğimiz Afrin´de tozu dumana katarken Çevre ve Şehircilik Bakanı da bürokratlarıyla şatafatlı yemek masalarında tozu dumana katıyor. ?Bunda ne var? Bürokratlarıyla yemek yiyemez mi, bir araya gelemez mi?? diye sorabilirsiniz. Elbette ki gelebilir. Ancak hemen arkasında Zeytin Dalı Harekatı´nın 18. Günü haberi yapılırken, ?Orada ne oluyor?? diye dönüp arkasına bile bakmıyor. Sonra bizim Kayserimizde Zeytin Dalı Harekatı´nda daha na´şına ulaşılamayan şehidimiz var, gazilerimiz var. Şehidimizin gözü yaşlı eşi, yüreği yanan anası var? diye konuştu.

/resimler/2018-2/9/1139423407945.jpg

HAMASETİ ELDEN BIRAKMIYORLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın CHP´lileri hedef alan sözlerine atıfta bulunan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ?Bize, ?Siz sıcak yatağınızda rahat yatarken?´ diyerek laf söyleyenler, bu görüntülere ne diyecek acaba? Bu görüntü tüm Kayserililerin, tüm şehit ailelerinin vicdanını kanatmıştır. Sayın Bakan bu şatafat görüntüsü için derhal tüm Kayseri´den, tüm Türkiye´den, tüm şehit yakınları ve gazilerimizden özür dilemelidir. Sayın Bakan hamaset yapmayı da elden bırakmıyor. Polisleri ziyaretinde polisimize, ?Keşke sen de şehit olabilsen?? diyor. AKP´li Taner Yıldız, ?Ben de şehit olmak istiyorum? diyor. AKP´nin genel başkanı ?Gerekirse en önde bende giderim? diyor. Kendi polisinin, askerinin yanına ancak silahları toplatılınca gidebilenlerin bunları yapamayacağını, ancak hamaset yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Biz sizden bir şey beklemiyoruz: Mehmetçik canla başla bu ülke için, bu bayrak için kalleş PYD ile PKK ile mücadele ederken vicdanları yaralayan bu pozları vermeyin yeter. Bu görüntüyü yüce milletimizin vicdanına havale ediyor, kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyor.?  (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: ÇETİN ARIK HASEKİ TOPA TUTTU