“Çanakkale Geçilmez”

“Çanakkale Geçilmez”

“Çanakkale Geçilmez”

 

TÜRKİYE HARP MALÜLÜ GAZİLER ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBE Dernek Başkanı Ali YAVUZ ;

Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve Cumhuriyet uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan, şehitliklerde elbiseleri dahi çıkarılmadan bilinmeyen yerlerde kefensiz yatan kahramanlarımızı; vatanı, bayrağı, milleti için canlarını feda eden yüreği pek şehitlerimizi, bugün de terörle mücadelede şehadet şerbeti içmiş Mehmetçiklerimizi ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatan evlatlarını minnet ve şükran duygularımızla anıyoruz.

“Çanakkale Geçilmez” sözü ile hafızalara kazınan Çanakkale Savaşları, Yüce Türk Milleti’nin tarih sahnesindeki en büyük hesaplaşması ve eşsiz destanıdır. Yüce milletin en büyük zaferi olan bu büyük zafer, Anadolu coğrafyasını sonsuza dek Türk vatanı kılmıştır.

Çanakkale Zaferi, bir milletin bağımsızlık mücadelesinin 106 yıllık tarihidir. 106 yıl önce bugün, "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyen muzaffer Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve binlerce isimsiz kahraman "Çanakkale’yi Geçilmez” kılarak, emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşında ilk kıvılcımı ateşlemiştir.

O kıvılcım ki; ışığını söndürmek isteyenlere inat başka vücutlarda bağımsız ve hür yarınlar için ışık saçmaya devam edecektir.

Bu gün ;

Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 106’ıncı yıl dönümünde mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.

18 Mart Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür.

Bu gün;

Yurdun her köşesinden vatan evladının kanının vatanlaştığı, bayraklaştığı gündür.

Bu gün;

Vatanı uğruna, bayrağı uğruna can vermiş , kan vermiş vatan evlatlarının Allah yolunda şehit olduğu gündür.

 

Bugün;

Yâre nişandır tenine erlerin,

Şehitlik son rütbesidir askerin,

Deyip oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit ana ve babalarının günüdür.

Bu gün;

Can yoldaşını, çocuklarının babasını vatan uğruna feda eden vefakâr şehit eşlerinin günüdür

Çanakkale Zaferi, vatanı, bayrağı , milleti, dini ve devleti için, mukaddesat için canını Allah yolunda feda eden, Yüce Yaradan’ın rızasına eren şehitlerin destanıdır.

 

Dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta destan yazan kahraman Mehmetçik, bu gün Kuzey Irak’ da ,Cerablus ‘da , El- Bab da, Rasulayn’ da ,Afrin’ de , İdlib’ de, Libya ‘da destan yazmaktadır.

Merhum şair Namık KEMAL’ in de dizelerinde söylediği gibi;

Ecdadımızın heybeti maruf –ı cihandır

Fıtrat değişir sanma! Bu kan yine o kandır.

Kahraman Mehmetçik Ata’sından emanet aldığı şehit kanıyla sulanmış aziz vatanına namahrem eli sürdürmemiştir, sürdürmeyecektir.

Bizler vatan sevgisi imandandır diyerek; vatan savunmasını Allah yolunda savaşmak olarak görüyor, vatanını savunurken hayatını kaybeden şehitlerimize, gazilerimize sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu bugün bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Evladını vatana adamış aziz ana, oğlunun adı taş üzerinde, naaşı toprakta kaldı zannetme! Şehidimin kutsal ismi arşta, aziz naaşı cennet bahçesindedir.

Kahraman şehitlerimizin emaneti olan Bayrak ve Vatan için kutsal nöbet sırası bizdedir. Aziz şehitlerimize layık olmanın bilinci içinde vazife başındayız.

Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim!

Manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek, senin emanetini daima yükseklere taşıyacağız.

Hain terör örgütü PKK ve yandaşları yıllardır ülkemizin başına bela olmuş, eli kanlı hainler yüzünden binlerce ocak sönmüş anaların yüreğine ateş düşmüş, evlatlar babasını, eşler can yoldaşını yitirmiş, babalar fidansız kalmıştır.

Lakin bilinmelidir ki sonları gelmiştir. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale gelinceye kadar kararlılıkla devam edecektir.

Bu vatana canını, kanını veren aziz şehidim!

Bizlere emanet bıraktığın bu vatan, annen, baban, eşin ve çocukların bil ki emin ellerdedir. Kanımızın son damlasına kadar uğruna canını verdiğin Hilal’i yere düşürmeyecek, emanetlerine şerefimiz olarak sahip çıkacağız.

Bu duygularla, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman askerlerimizi, vatanları uğruna hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.

Ruhlarınız şad olsun.(kurum haberi)

 



Anahtar Kelimeler: “Çanakkale Geçilmez”