ÇANAKKALE DİRENİŞİ BAĞIMSIZ YAŞAMA KARARLILIĞININ GÖSTERGESİDİR

ÇANAKKALE DİRENİŞİ BAĞIMSIZ YAŞAMA KARARLILIĞININ GÖSTERGESİDİR

ÇANAKKALE DİRENİŞİ BAĞIMSIZ YAŞAMA KARARLILIĞININ GÖSTERGESİDİR

ÇANAKKALE DİRENİŞİ BAĞIMSIZ YAŞAMA KARARLILIĞININ GÖSTERGESİDİR

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, "Çanakkale direnişi; ayağa kalkan millet iradesinin, birlikte ve bağımsız yaşama kararlılığının göstergesidir" dedi.

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. "Destanın adı Çanakkale" diyen Dr. Sema Karaoğlu, “Düşmanda silah var, Mehmet’te iman. Alem görsün el mi , bey midir yaman . Vatan bugün bizden razı olacak. Nefer şehit , Ordu gazi olacak. “ sözleriyle türkülere konu olmuş Çanakkale savaşlarında "Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde kahraman Türk Askeri öldürücü silahların tehdidine karşı iman dolu göğsünü siper etmiş, vatan uğruna şehit olmayı şeref bilmiş ve Dünya’ya bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini göstermiştir." dedi.

Karaoğlu, "Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Bu zafer; adını tarihe yazdıran askerlerine "Taarruzu değil, ölmeyi" emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk''ün, vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın topyekün Türk milletinin zaferidir. Hiç şüphesiz bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu bulunmaktadır. Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 107. yıl dönümü kutlu olsun. Bu toprakları bizlere emanet eden ecdadımızın ruhları şad olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.(kurum haberi)