Camilerden anaons yapmakla etkin mücadele olmaz…

Camilerden anaons yapmakla etkin mücadele olmaz…

Camilerden anaons yapmakla etkin mücadele olmaz…

 

İYİ Parti İl Başkanı M.SebatiATAMAN ;

Camilerden anaons yapmakla etkin mücadele olmaz…

Şehrimizde belki de Corana ile tanışmamızdan buyana en sıkıntılı günler yaşanıyor. Sağlık bakanı Sayın KOCA, en son 6 ilin Sağlık İl Müdürleri ile görüştü, bu iller arasında şehrimiz de var. Durum oldukça ciddi, Sahabiye muhtarı açıklama yapıyor, sadece mahallesinde 199 ev karantina altında olduğunu açıklıyor.

Melikgazi hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa DEMİREL günde 100 Covid şüphelisi hasta muayene ederken Coranaviriüs ‘e yakalanıyor. İYİ Parti Milletvekilimiz günde vaka sayısını 600 olarak açıklıyor, Tabip Odası eski başkanı Prof.Dr. Hüseyin PER yoğun bakımların dolu olduğunu sağlık sisteminin tıkandığını açıklıyor. Ülkemizde vaka sayıların aslında açıklanandan fazla olduğu konuşuluyor. 112 artık vatandaşların çağrılarına yetişemiyor.

Covid şüphelisi hastaların sayısı o kadar artmış durumdaki, test yaptırabilmek için bile hastane koridorlarında 10-12 saat sıra bekleniyor. Pozitif olanlardan durumu ağır olmayanlar evlerine gönderiliyor. Şehir Hastanesi ve pandemi hastalarını kabul eden hastaneler tamamen dolu. Acil ameliyatlar dışında ameliyatlar yapılamıyor, polikliniklerde hasta muayenesi yapılamıyor, kronik rahatsızlıkları olanların hastanelere gelmesi istenmiyor. Sağlık çalışanları can siper hane ellerinden geleni yapıyorlar adeta bir savaşın içerisindeler. Ancak, kendilerini sahada yalnız hissediyorlar, moral ve motivasyonları düşük, maddi ve manevi zorluklar içerisindeler. Doktorlar branşlarını dışında pandemi ile mücadele ediyorlar. Sağlık çalışanlarının iş yükü arttı. Sağlık çalışanlarından, kanser tedavisi gören ve organ nakli olanlar dışında idari izinli sayılmıyor. Tükenmişlik sendromu yaşayan sağlık personeli ya emeklisi gelmiş ise emekli oluyor ya da maddi durumu iyi olanlar ücretsiz izin alıyor.

İki aydır asistan doktorlar nöbet, performans ve döner sermaye paylarını alamadıklarını söylüyorlar, ü uzmanlık eğitimi alan asistanlar Mart ayından bu yana kendi branşlarında eğitim alamıyorlar. Bu durum ne kadar süre devam edecek belirsiz, uzman adayı ve eğitim alması gereken bu doktorlar nasıl uzman olacaklar, eğitim süreleri mi uzayacak, kendi branşlarında eğitim alamayan, ameliyatların acil dışında yapılmadığı bu sürede bu doktorlar nasıl uzman olacaklar belirsiz…

Konunun en önemli noktalarından biri de belki eğitim, insanlarımız duyarsız, hala durumun ciddiyeti kavranmıyor, bizim çocukluğumuzda bazı dersler vardı, sosyal hayata hazırlayan, sağlıklı yaşamı öğreten ve hayata hazırlayan, örneğin, sağlık bilgisi gibi, hayat bilgisi gibi veya yurttaşlık bilgisi gibi, bu tür derslerin mutlaka yeniden müfredatlara alınması ve çocuklarımızın yeni dünya düzenine daha çabuk adapte olması sağlanmalı, sadece camilerden yapılan anonslar ile maalesef covid ile etkin mücadele yapılamaz…(kurum haberi)