Büyükşehir´e güven tam

Büyükşehir´e güven tam

Türkiye´nin en komplike ve en zor dönüşüm projelerinden birisi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi´nde birinci etap inşaat çalışmaları ve ikinci etap uzlaşma görüşmeleri hızla devam ediyor. Sahabiye halkının Büyükşehir Belediyesi´ne olan güveni çalışmal

Büyükşehir Belediyesi Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi birinci uygulama etabında inşaat çalışmalarına başladı. Birinci etapta yer alan 622 daire ve 55 iş yeri için Kayseri´deki en büyük konut şantiyesi kuruldu. Sahabiye Projesi´nin 2. Uygulama Etabında ise uzlaşma görüşmeleri 28 Mayıs´ta başlamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in de sık sık takip ettiği uzlaşma görüşmelerinde henüz bir haftasını tamamlamış olmasına rağmen yüzde 65´lere gelindi. İkinci uygulama etabındaki 566 hak sahibinden 360´ı ile sözleşme imzalandı. Bu kadar çok hak sahibi ile kısa sürede uzlaşma sağlanması hak sahiplerinin Büyükşehir Belediyesi´ne olan güveninin de göstergesi. 
Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Uygulama Etabı´nda uzlaşma görüşmeleri devam ediyor. Projenin daha hızlı devam etmesi için hak sahiplerinin bir an önce görüşmeler için başvurularını yapmaları istendi.  (İHA)

 



Anahtar Kelimeler: Büyükşehir güven