Büyükşehir’den kardeş şehir Mostar’da öğrencilere Ebru atölye çalışması

Büyükşehir’den kardeş şehir Mostar’da öğrencilere Ebru atölye çalışması

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN KAYSERİ MESLEKİ EĞİTİM VE KÜLTÜR A.Ş. (KAYMEK), BOSNA HERSEK’TEKİ KARDEŞ ŞEHİR MOSTAR’DA, MOSTAR DEMAL BİJEDİ ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK FAKÜLTESİ'NİN YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİYLE EBRU ATÖLYE ÇALIŞMASI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK), Bosna Hersek’teki kardeş şehir Mostar’da, Mostar Demal Bijedi Üniversitesi İç Mimarlık Fakültesi’nin yetenekli öğrencileriyle ebru atölye çalışması gerçekleştirdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Bosna Hersek’teki kardeş şehir Mostar’da yetenekli öğrencilerle Ebru atölye çalışması gerçekleştirdi. JU Mjeovita Srednja kola Ortaokulu’nda Türkçe öğrenen öğrenci ve Türkçe öğretmenleri tarafından Mostar’a ziyaret gerçekleştirildi. Yapılan ziyarette Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve KAYMEK Mostar çalışmaları hakkında bilgi verildi. Ziyaret çerçevesinde Mostar’a gelen öğrenciler Ebru atölye çalışmasına katıldı. Öğrenciler ebru yapımı için ne tür malzemeler kullanıldığını uygulamalı öğrenirken, atölye çalışmalarında geleneksel sanatlardan ebru hakkında bilgiler de anlatıldı.
Büyükşehir belediyesi, kardeş şehir ile gönül ve dostluk köprüsü kurmayı sürdürürken, iki ülke kültürlerinin ortak değerlerinden geleneksel el sanatlarının tanınma ve yaşatılması adına kurslara devam ediyor.