BÜYÜKŞEHİR’DE “BAŞKANLAR” TOPLANTISI

BÜYÜKŞEHİR’DE “BAŞKANLAR” TOPLANTISI

BÜYÜKŞEHİR’DE “BAŞKANLAR” TOPLANTISI

BÜYÜKŞEHİR’DE “BAŞKANLAR” TOPLANTISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak gerçekleştirilen ve “İstişare” ön planda tutularak şehre dair tüm çalışmaların mercek altına alındığı yeni bir “İstişare ve Koordinasyon Toplantısı”na daha ev sahipliği yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın bir araya gelerek, şehre ilişkin çalışmaları ve salgınla mücadele konularını değerlendirdi.

Başkan Büyükkılıç, Başkanlık Toplantı Salonu’nda yaptığı açıklamada, ilçelerin ve Büyükşehir’in dayanışma içerisinde çalıştığını hatırlatarak, “Birlik ve Beraberlik" içerisinde çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Başkan Büyükkılıç, “İstişare toplantılarından birini daha yapmış bulunuyoruz. Dayanışma içerisinde neler yapacağımızla ilgili, ilçelerimizle ilgili projelerimizi paylaşmak suretiyle bir araya geldik. Şehrimizde yaşayanların konforu, onların fiziki olarak, çevresel olarak rahat etmeleri anlamında iştişarelerimizi sürdürüyoruz. Tabi geldiğimiz süreç içerisinde pandemi konusunda da gerekli duyarlılığı hepimizin göstermesi gerektiğinin de farkındayız. Gerek ülke açısından gerekse şehir açısından bu konuyla ilgili başarıya ulaşmak istiyorsak ki bu hepimizin idealidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli bizlere hatırlatmada bulunduğu Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarında gerekli hassasiyeti göstermemizi ve bu konuda hiçbir ihmale fırsat vermemiz gerektiğini de böylece bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Aksi takdirde bu başarıyı elde edemeyiz. Bu mücadelede arzu ettiğimiz seviyeye ulaşamayız. Düğünlerle ilgili İçişleri Bakanlığımızın genelgeleri doğrultusunda çalışmalarımızda hassasiyetlerimizi gösteriyoruz. İnşallah sonuçlarının da alınacağına inanıyorum. Bizimde değerlendirmemiz o doğrultuda.

“YEREL YÖNETİMLER OLARAK DENETİMLER KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERİYORUZ”

Kayseri’deki  salgın sürecinde yerel yönetimler olarak denetimlere azami hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Yerel yönetimler olarak yapmamız gereken çalışmaları ilçelerimizle birlikte sürdürüyoruz. Önümüze bakıyoruz. İşimize bakıyoruz. İcraatlarımızda Kayseri’mize yapılacak olan çalışmalar ve konfor konusunda gayret gösteriyoruz. Bu arada online eğitim başladı. Fiziki olarak eğitimin başlamasını arzu ediyorsak, Milli Eğitimimizin yapmış olduğu uyarılara uymak suretiyle bu sürece katkı sağlamak, sağlık çalışanlarımızın yükünü hafifletmek hepimizin görevidir. Sağlık çalışanları denilince yine hatırlanacağı üzere yıl sonuna kadar gerek belediyemize ait, gerekse halk otobüslerine ait, gerekse tramvayla ilgili ulaşım hizmetlerinde ücretsiz olarak yararlanmasına fırsat verdiğimizi söylemek istiyorum. Bu konuda gerekli kolaylığı sağladık. Her şeyden önce değerli başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimizin yapılan çalışmaların elbette ki hepimizin için önemli olduğunu bir kez daha paylaşıyorum. Periyodik olarak bu tür çalışmalarımız devam ediyor. Yine devam edecek inşallah”(kurum haberi)