BÜYÜKŞEHİR, KORAMAZ´I TANITIYOR

BÜYÜKŞEHİR, KORAMAZ´I TANITIYOR

Koramaz Vadisi´ni tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyaya tanıtmak için çalışmalar yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehirde yaşayanların da vadiyi tanımaları için organizasyonlar yapıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılan Profesy

Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle Koramaz Vadisi´nin tüm doğal ve arkeolojik güzellikleriyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü´nün (UNESCO) dünya kültür mirası listesine alınması için çalışmalar yapılıyor. Koramaz Vadisi´ni turizmin hizmetine sunmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, vadiyi Kayserililerin tanıması için de organizasyonlar gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Koramaz Vadisi´nde yapılan Profesyonel Fotoğraf Eğitimi´ne büyük ilgi gösterildi. Fotoğrafçılara bölgedeki tarihi ve doğal güzellikler ile Koramaz´daki mahallelerde yaşanan kültüre ilişkin de bilgiler verildi.

Koramaz Vadisi; içerisinde 7 mahalleyi barındırıyor. Bugüne kadar yapılan saha araştırmalarına göre bölgede 40´a yakın kaya kilise, 6 adet tarihi taş köprü, 20´den fazla tarihi çeşme, 17 ayrı noktada tatlı su kaynağı, birbirine bağlı onlarca odadan oluşan yapılar ve benzersiz doğal güzellik bulunuyor.  (Kurum Bülteni)