Tarih: 11.11.2019 11:41

BÜYÜK ÖNDERİ SAYGIYLA ANDIK

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğg.Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 12. Hava Ulş.Üs Komutanı Tuğg.Aziz Adalı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk de Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende Atatürk’ün 81 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Vali Günaydın, eşi Aysel Günaydın ve protokol üyeleri Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonunda düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma programına geçtiler.

Program kapsamında Kocasinan Fevzi Çakmak Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğunu Atatürk’ü Anma Programına katılan Vali Günaydın ve eşi Aysel Günaydın öğrencilerin hazırlamış olduğu şiir ve tiyatro gösterilerini izledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki program sonrası bir açıklama yapan Vali Günaydın şunları ifade etti, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. Yılında rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Kayserimizde de 10 Kasım münasebetiyle Fevzi Çakmak Lisemizin hazırlamış olduğu program için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerle gençlerimizi de bu anlayışla yetiştirerek şehitlerimize ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan görevimizi yerine getireceğiz. Bizim çok çalışmamız lazım. Birbirimizi çok seveceğiz, birbirimize destek olacağız ve çalışıp üreterek ülkemizi, milletimizi hak ettiği yere götüreceğiz.” diye konuştu.

Vali Günaydın, eşi Aysel Günaydın ve protokol üyeleri, programın devamında 10 Kasım Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümü nedeniyle Raşit Ağa Konağındaki Atatürk konulu fotoğraf sergisini gezdiler. (Kurum Bülteni)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —