Bunlar villa değil AFAD tarafından yapılan ?Afet Evleri´

Bunlar villa değil AFAD tarafından yapılan ?Afet Evleri´

Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız şuana kadar kentte 100 adet afet evinin tamamlandığını, yapım aşaması devam eden bölgelerin olduğunu ifade ederek; "Afet evlerimize baktığımızda şunun üzerinde duruyoruz; bizim insanımız en iyisine layıktır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Türkiye´nin farklı şehirlerinde afetlerden zarar gören vatandaşlara verilmek üzere yapımına başlanacak konutlar tarafından protokol imzalanmasının ardından Kayseri´deki afet evleri sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Şuana kadar kentte 100 tane evin tamamlandığını ve devam eden Afet Evleri´nin bulunduğunu dile getiren AFAD İl Müdürü Osman Atsız, hedeflerinin vatandaşa en iyisini yapmak olduğunu dile getirdi. Atsız; ?Kayserimizin afetselliğinde birinci sırada kaya düşmesi gelmektedir. Türkiye´de en fazla kaya düşmesi maalesef eski tabirle köy şimdiki deyimiyle mahallelerimizde olmaktadır. Afet evlerimizin yapımları devam etmektedir. Özellikle 2007 yılından sonra hükümetimizin aldığı kararlarla hızlanmıştır. Şuana kadar Kayseri´de 100 tane evimiz tamamlanmış, 19 tanesi devam etmektedir. Ancak harita, yer seçimi gibi çalışmalarımızın devam ettiği yerlerimiz de vardır. Şuanda Başköy´de yaklaşık 48 tanesinin her işlemi tamamlandı şuanda noter kurası çekimi aşamasına yaklaştık. Felahiye ilçemizde 98 kişi için bir çalışmamız var. Afet evlerimize baktığımızda şunun üzerinde duruyoruz; bizim insanımız en iyisine layıktır, en iyisini yapıp en iyisini verelim. AFAD Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılan evlerimize baktığımızda birçok bölgemizde şunu görürsünüz; ?Bu villaları kim yaptı´? Bunlar villa değil, afet evleri? diye konuştu. 
Afet Evleri çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekleyen Atsız; ?En yakın örneğine bakacak olursak İncesu´nun Saraycık mahallesinde 12, Başköy´de 42 tane, Akdere´de 40´ın üzerinde teslim ettik. Taşhan, Kızık´da ve birçok yerde kadastro çalışmalarımız ve afet evleri yapım çalışmalarımız devam ediyor? ifadelerini kullandı.  (İHA)