Bu üniversiteyi tercih eden işsiz kalmıyor

Bu üniversiteyi tercih eden işsiz kalmıyor

Uluslararası Final Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Esin Şahin; "Üniversitemizin devletimize en önemli katkısı olarak iş garantisi vermemiz" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen Üniversite Tercih Fuarı´nda kurdukları stantla üniversite tercihinde bulunacak öğrencileri bilgilendiren Uluslararası Final Üniversitesi, yeni açılan bölümlerle birlikte eğitim hizmetini daha da büyütüyor. Kıbrıs´ta bulunan üniversitede öğrencileri kucakladıklarını ifade eden ve ailelerinin her geçen zaman diliminde büyüdüğünü aktaran Uluslararası Final Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Esin Şahin, Final Okullarını 40. yılında üniversite ile taçlandırdıklarını kaydetti. Okullarını tercih eden öğrencilere iş garantisi verdiklerini de sözlerine ekleyen Şahin; "Türkiye´nin 29 ilinde 36 tane etkinlik yapılıyor. Eğitim ve kariyer fuarıdır, 12. sınıflar rehber öğretmenlerle beraber katılıyor fuarlarımıza. Kariyer planlaması ve üniversitelerle ilgili geniş bilgi almakta. Biz de Uluslararası Final Üniversitesi olarak bu yıl ilk defa fuar etkinliklerine katıldık. Daha önce Final Okulları ve Final Kurslarıyla tanınıyorduk. Ama 2018´de 40. yılımızı kutluyoruz ve bu yılımızı üniversitemizle taçlandırdık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nin Girne şehrinde 2015 yılında Uluslararası Final Üniversitesi´ni açtık. 2016-2017 Eğitim Yılı´nda da YÖK´ün onayıyla bölümlerimizi Türkiye´den öğrencilerimizi alarak eğitim hayatımıza başlamış olduk. Bu yıl da yeni açılan bölümlerimizle birlikte ailemiz büyüyor. Üniversitemizin en önemli devlete katkısı olarak düşünüyorum, iş garantisi vermemiz. Final Eğitim Kurumları biliyorsunuz iddialı başladı. Bugün Türkiye´nin birçok ilinde hem okullarımız hem de kurslarımızla iş anlamında çok ciddi insanlar verdik. Kendi okullarımızda da çok ciddi öğretmen ihtiyacımız var. Sadece eğitim fakültemizde değil turizm ve otelcilik alanında, gastronomi bölümümüzde de iş garantimiz var. Öğrenciler çok etkileniyor. Bugün ülkemizin ciddi sorunlarından birisi işsizlik sıkıntısı. Sadece Final Eğitim Kurumları´nda değil TÖDER´e bağlı bütün özel okullarda öğrencilerimzi istediği ilde yerleştireceğiz. Öğrencilerimize çok güveniyoruz çünkü biz yetiştireceğiz onları. Bu yıl da gelecek olan öğrencilerimizi de kucaklıyoruz. Biraz da çok şanslılar, bir üniversitenin ilk öğrencisi olmak çok daha etkin bir eğitim artı birçok olanaklarından da faydalanıyorlar" dedi. 
Kıbrıs´ın çok güzel bir ülke olduğunu kaydeden Şahin; "Yavru vatanımız. Pahalı olduğundan bahsediyorlar ama inanın ben oraya gittiğim zaman çok fazla para harcamıyorum. Ev fiyatları uygun, çok fazla bina yapıldı. Bizim yurtlarımız var. Keyifli ve huzurlu bir yaşantıları var, biz de mutluyuz" ifadelerini kullandı. 
Kayserili öğrencilerin çok bilinçli olduğunu ve kendilerine olan ilgiden memnun olduklarını sözlerine ekleyen Esin Şahin, okullarında gençleri beklediklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; 
"Kayseri beni şaşırttı, çünkü öğrencileri çok bilinçli ve çok güzel sorular sordular. Bu yıl biliyorsunuz sınav sistemi değişti ama tüm rehber öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizle beraber hepimiz hazırız. Güzel bir tercih dönemi yaşayacağımızı düşünüyorum. Kayseri´deki gençlerimize güzel de bir haberim var, tercihlerini Final Okullarında, kurslarında ve temel liselerinde gerekse İstanbul merkezimize ulaşarak tercih yardımında da bulunacağız. Kayserili gençleri bekliyoruz."  (İHA)