"Bir kısmının hayal bile edemediği büyük bir başarı sağladık"

Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Türk çiftçisinin geçim davasının, ekmek davasının ve insanca yaşama davasının peşine düştüklerini söyleyerek, "Bir kısmının hayal bile edemediği büyük bir başarı sağladık" dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifinin 65. Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kadir Has Kongre Merkezi´nde düzenlenen kurula, binlerce çiftçi akın etti. Kurul, Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, divan kurulu okundu ve oylamaya sunuldu. 
Ardından bir konuşma yapan Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, konuşmasına Aşık Veysel´in ´Uzun ince bir yoldayım´ şiirini okuyarak başladı. ´Yedi yıldır bu yollarda, ovada, dağda, bayırda 
Düşmüşüm gurbet ellerde, gidiyorum gündüz gece´ diyen Başkan Akay, "Aşık Veysel kendi özünden söylemiş bu deyişi, ama adeta bizim için, hepimiz için de söylemiş. Zaten bizim insanımızı, bizden olan insanları; dert söyletir, özlem söyletir, aşk söyletir, dava söyletir. Biz de bir davanın peşine düştük yıllardır. Şerefli bir davanın peşine. Türk çiftçisinin geçim davasının, ekmek davasının, insanca yaşama davasının peşine düştük. Bize kısmetmiş, bize düştü bu yükü taşımak. Hani, Sakarya Türküsünde ´Eyvah Sakarya´m sana mı düştü bu yük. Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük´ diyor ya, aynen Türk çiftçisinin hor, öksüz, sahipsiz ama büyük davasının yükünü taşımak bize düştü. On binlerce çiftçi ailesinin, sizlerin helal kazancına vesile olmak, buna sahip çıkmak, bunu taşıyabilmek ne büyük bir şeref. 
Allah´a hamt ediyorum, şükrediyorum; bize böyle bir yükü taşımayı lütfettiği için, sizler gibi yüce gönüllü insanların hizmetkarı kıldığı için, sizin gönlünüze girmeyi, sevginize mazhar olmayı lütfettiği için şükrediyorum" dedi. 
7 yıldır çok başarılar elde etti 
Akay, "7 buçuk senedir çok hızlı hareket ettik, çok koşturduk, çok gayret gösterdik, çok başarılar sağladık. Ama bizim ruhlarımız geride kalmadı, biz ruhlarımız ve sizler ile birlikte koştuk. Hep birlikte büyük bir başarı elde ettik. Bir kısmının imrendiği, bir kısmının kıskandığı, bir kısmının hayal bile edemediği büyük bir başarı sağladık hep birlikte. Kayseri Şeker´in kapısına kilit astırmamayı başardık. Türkiye´de pancar çiftçisinin alın terine, emeğine en yüksek fiyatı vermeyi ve peşin ödemeyi başardık. Aynı zamanda Kayseri Şekeri sürekli yüksek kar eden bir şirket yapmayı başardık. Kayseri´de sürekli vergi rekortmeni olmayı başardık. İstihdam da Kayseri´nin en büyüğü olmayı başardık. Türkiye´nin en büyük 100 şirketinden biri olmayı, sürdürmeyi başardık. Türkiye´nin en itibarlı şirketlerinden biri olmayı başardık. Türkiye´de kurulan ilk dört şeker fabrikasından biri olan Turhal Şeker´i çiftçimize, camiamıza kazandırmayı başardık. Şeker sektöründe lider konuma gelmeyi başardık. Kayseri´den Yozgat´a, Sivas´tan Tokat´a, Orta Anadolu´yu yatırımlarımızla donatmayı başardık" diye konuştu.   (İHA)